Головна  →  Новини  →  29 липня 2014

Кияни отримають 80 нових тролейбусів та нову енергоефективну систему освітлення

Кияни отримають 80 нових тролейбусів та нову енергоефективну систему освітлення

Столична влада та ЄБРР обговорили поточні проекти у місті та майбутнє співробітництво

Міська влада поновлює повноцінну співпрацю з Європейським банком реконструкції та розвитку в межах програми першочергових кроків Віталія Кличка щодо залучення інвестицій у місто. Перспективи майбутніх проектів були обговорені під час зустрічі директора ЄБРР в Україні Шевкі Аджунера з першим заступником голови Київської міської державної адміністрації Ігорем Ніконовим.

Насамперед йдеться про нову партію тролейбусів, які Київ закупить за кошти Європейського банку реконструкції та розвитку. Очікується, що комунальне підприємство вже у поточному році отримає 80 одиниць рухомого складу.

Сторони також розглянули питання впровадження нової енергоефективної системи вуличного освітлення. Проект передбачає заміну 40 тисяч вуличних світильників на світлодіодні джерела. Встановлення такого обладнання забезпечить набагато краще освітлення та значно зменшить енергоспоживання (до 70%). Директор ЄБРР в Україні підкреслив, що Банк готовий надати кредит на ці заходи у розмірі близько 16 млн. євро.

Ігор Ніконов запевнив представників ЄБРР у готовності до подальшої плідної співпраці з Банком та наголосив на необхідності прискорити реалізацію всіх проектів, які вже у поточному році принесуть значну користь киянам.

«Кредитні відносини між ЄБРР та Києвом в обсязі 115 млн. євро розпочалися у 2007 році, однак виконання низки програм було призупинене. Тож сьогодні йде мова про поновлення повноцінної співпраці столиці України з Європейським банком реконструкції та розвитку. Адже за допомогою цих кредитів можна реалізувати низку проектів із залучення інвестицій у місто. Саме це передбачає програма першочергових кроків Віталія Кличка», – додав Ігор Ніконов.

http://kievcity.gov.ua/

Перейти до спискуВерсiя для друку