Головна  →  Новини  →  27 травня 2015

Обережно на воді!

Відомо, з яким нетерпінням кожного року люди очікують приходу теплих і сонячних літніх днів, коли можна обрати місцем для відпочинку затишні берега річок та озер. Але, на жаль, останнім часом все частіше для деяких киян та їх дітей відпочинок біля води закінчується трагедією.

Щорічно жертвами водоймищ м.Києва стають десятки киян та гостей столиці. Основна причина трагічних випадків, як завжди проста:

- купання в нетверезому стані;

- порушення правил поведінки на воді;

- відсутність контролю за поведінкою дітей на воді з боку дорослих;

- невміння плавати;

- купання в необладнаних місцях.

Ситуація із загибеллю людей на воді тривожна.

Коли купатись?

Найбільш сприятливою для купування є безвітряна, сонячна погода з температурою повітря 22 градуси, та води 18 градусів. Найкращий час – ранок або вечір, коли сонце гріє, але немає небезпеки перегрівання. Після тривалого перебування на сонці не пірнайте з розбігу, заходьте поступово, можна спочатку декілька разів окунутися. Різка зміна температури дуже небезпечна для людського організму, особливо для людей з хворим серцем. Плавати у воді треба не більше 20 хвилин.

Де купатись?

На території офіційного пляжу мають бути медичний пункт та рятувальна служба, питні джерела (фонтанчики), туалети, контейнери для сміття, кабіни для переодягання, місця для відпочинку в затінку та організована торгівля безалкогольними напоями й морозивом.

В Оболонському районі розташовані лише два пляжі – на озері «Вербне», що на березі озера Вербного, та в Пущі–Водиці на Парковому ставку річки Горенки.

Крім того, передбачено відпочинок киян без можливості купання в затоці Собаче гирло (вул. Прирічна), на озері Редьчине (вул. Богатирська) та в затоці Наталка (вул. Прирічна).

Категорично заборонено купатися в технічних озерах "Опечень", розташованих в Оболонському районі поблизу вулиць Полярна, Лугова, Богатирська, Добрининська та проспекту Оболонський:

Це водойми, куди скидаються технічні води з підприємств та житлової забудови Шевченківського, Подільського, Оболонського районів. Ця група озер фактично перетворена на водоймище, де проходить подальша доочистка дощових стічних вод. За даними санепідстанції та Інституту гідробіології АН України, вода в цих озерах має забруднення хімічного та бактеріологічного характеру. Купання у цих озерах може призвести до непередбачених наслідків. Прийшовши на берег водойми, подивіться чи немає на березі щитка з написом «купатися заборонено». За наявності такого застереження у воду не заходьте.

 Категорично забороняється:

- заходи у воду в нетверезому стані;

- запливати за територію пляжу, яка огороджена буйками;

- підпливати до суден і моторних човнів, що рухаються, стрибати у воду з плавзасобів, споруд та предметів, які для цього не призначені;

- використовувати для плавання надувні матраци, подушки, автомобільні камери, дошки, несправні човни;

- допускати у воді грубі ігри з хватанням за руки та ноги;

- подавати фальшиві сигнали біди;

- засмічувати фальшиві сигнали біди;

- засмічувати воду та берег;

- тим, хто не вміє плавати, заходи у воду глибше ніж по пояс.

 Шановні мешканці та гості Оболонського району!

Відділ з питань надзвичайних ситуацій Оболонської районної в м.Києві державної адміністрації нагадує Вам: не нехтуйте правилами поведінки на воді. Будьте уважними!

Перейти до спискуВерсiя для друку