Головна  →  Новини  →  21 серпня 2014

Щоб упередити можливі нещасні випадки з маленькими пішоходами столична Державтоінспекція оголосила про проведення традиційних профілактичних заходів "Увага! Діти на дорозі!"

З 20 серпня - 20 вересня 2014 року в столиці проходять профілактичні заходи під назвою «Увага! Діти на дорозі». Головною метою є збереження життя і здоров’я дітей на дорогах.

Літні канікули завершились і всі школярі повернулись з відпочинку, готуються до школи. Саме тепер, маленьким пішоходам, як ніколи потрібні допомога та підтримка дорослих. Влітку більшість дітей відпочивають, як правило там, де транспорту обмаль: в селі, на дачі або біля моря, - говорить начальник столичної ДАІ Микола Макаренко.

Напередодні нового навчального року в столицю повернуться тисячі дітей, які за цей час відвикли від інтенсивного руху і, звичайно ж забули правила безпечної поведінки на дорогах. Тому їм необхідно постійно нагадувати прості і загально відомі речі - перед тим, як перейти дорогу необхідно зупинитись, подивитись праворуч і ліворуч.

Також варто акцентувати увагу маленьких пішоходів, що на зебрі потрібно переходити дорогу лише переконавшись, що всі машини зупинились. Необхідно врахувати, що у дітей нинішнього покоління немає страху перед транспортом і тому вони часто не замислюються над тим, як поводити себе на дорозі. І ось результат з початку нинішнього року в автопригодах на столичних дорогах чотири дитини загинуло, та 95 отримали травми. Щоб упередити можливі нещасні випадки з маленькими пішоходами столична Державтоінспекція оголосила про проведення традиційних профілактичних заходів "Увага! Діти на дорозі!".

В ході цих заходів інспектори ДАІ чергуватимуть біля шкіл, що прилягають до проїзної частини. Це безумовно підвищить дисципліну і водіїв, і маленьких пішоходів. А, першого вересня в "День знань" наші працівники спільно з педагогами в усіх навчальних закладах проведуть уроки дорожньої грамоти. Дітям, які дотримаються правил безпечної поведінки на дорозі співробітники ДАІ вручать значки - флікери. Вони відбивають світло у темний період доби. Таким чином водієві легше помітити дитину на дорозі. А для маленьких порушників передбачено, дещо інший подарунок - повідомлення батькам. Окрім інформації на ньому надруковано основні правила поведінки на дорозі. Їх буде корисно прочитати і дорослим і дітям.

За інформацією ДАІ Оболонського району

Перейти до спискуВерсiя для друку