Головна  →  Новини  →  22 серпня 2014

Про надання безоплатної правової допомоги

Відповідно до Положення про порядок організації та надання безоплатної правової допомоги особам, які опинились у складних життєвих обставинах, структурним підрозділом комунального підприємства «Госпкомобслуговування» «Центр правової допомоги киянам, які опинились у складних життєвих обставинах», затвердженого розпорядженням Київського міського голови від 08.11.2006 №398/585, Центром надається безоплатна правова допомога працездатним особам, пенсіонерам та інвалідам, зареєстрованим у м. Києві, якщо середньомісячний сукупний дохід на кожного члена сім'ї за попередній квартал не перевищує прожитковий мінімум більше ніж на 3 неоподатковуваних мінімуми прибутків громадян, тобто не перевищує більш ніж на 51 гривню, оскільки неоподаткований мінімум прибутків громадян становить 17 гривень.

Надання безоплатної правової допомоги працівниками Центру здійснюється за направленнями органів соціального захисту населення м.Києва у приміщенні Центру та без направлень у представництвах органів соціального захисту населення м.Києва.

Направлення для отримання безоплатної правової допомоги діє протягом 30 каледарних днів з моменту видачі.

Видача    направлень    проводиться    тільки   особам,   які належать    до категорії   малозабезпечених   верств   населення, зазначених у Положенні.

Направлення видається на підставі таких документів:

-  паспорта;

-  особистої заяви малозабезпеченої особи, її опікуна або організації, яка виконує щодо неї функції опікуна;

-  довідка формою N 3 з ЖЕКу про склад сім'ї;

-  довідки про доходи всіх членів сім'ї, зареєстрованих на одній жилій площі, за попередній квартал;

-  трудової книжки (для працездатних непрацюючих осіб);

-  довідки із служби зайнятості (для працездатних непрацюючих осіб).

Безоплатна правова допомога надається особі один раз на рік.

В управлінні праці та соціального захисту населення, яке знаходиться за адресою: м.Київ-209, вул. Озерна, 18а, працівник Центру приймає у вівторок, четвер з 9.00 до 13.00 години ( кабінет № 208) та приймальна громадян Оболонської РДА: вул. Тимошенка, 18, каб. 7

Перейти до спискуВерсiя для друку