Головна  →  Новини  →  2 жовтня 2014

У Києві створюють проект «ПАМ'ЯТЬ МАЙДАНУ»

У столиці розпочали роботу над створенням міжнародного проекту «ПАМ'ЯТЬ МАЙДАНУ», мета якого зберегти пам’ять про події зими 2013-1014. Так буде створено архів усної історії Майдану, який зберігатиметься в Українському інституті національної пам’яті. Презентація проекту відбулася у Київському університеті імені Бориса Грінченка.

Співорганізаторами проекту виступили Фонд збереження пам’яті Майдану, Український інститут національної пам’яті (Україна), Київський університет імені Бориса Грінченка (Україна), Бременський університет (Німеччина), Каунаський університет імені Вітаутаса Великого (Литва), Державний університет імені Іллі Чавчавадзе (Тбілісі).

Об’єднавши зусилля, вони планують створити архів матеріалів усної історії Майдану. Для цього ініціювали міжнародний проект «Пам’ять Майдану»: відтепер копії записаних інтерв’ю будуть зберігатися і в Україні, і у європейських партнерів.

У березні та квітні співробітники Українського інституту національної пам’яті збирали спогади безпосередньо на Майдані. Всього записано 143 інтерв’ю тривалістю 55 годин, які наразі розшифровано. На другому етапі, що розпочався в липні і триває дотепер, співробітники УІНП записують відеоінтерв’ю. Наразі вже існує 49 відео тривалістю 70 годин.

Проект «Пам’ять Майдану» відкритий до співпраці: організатори закликають поповнювати архів. Ви можете надати для архіву аудіо чи відеозаписи, або долучитися волонтером до збору спогадів.

Контакти УІНП : електронна пошта: [email protected] та телефон: 253-15-63.

 

kievcity.gov.ua

Перейти до спискуВерсiя для друку