Головна  →  Новини  →  10 жовтня 2014

В Оболонському районі відкрили пам’ятний знак воїнам-патріотам України

В Оболонському районі відкрили пам’ятний знак воїнам-патріотам України

09 жовтня 2014 року у сквері за адресою: вул. Мате Залки, 7/5, відкрили пам’ятний знак воїнам-патріотам, тим, хто виконував інтернаціональний обов’язок в «гарячих» точках світу, й тим, хто відстоює право на свободу і захищає цілісність України сьогодні. У заході взяли участь голова Оболонської районної в місті Києві державної адміністрації Олександр Цибульщак, голова громадської організації «Спілка ветеранів Афганістану Оболонського району» Вадим Марченко, військовий комісар Оболонського районного військового комісаріату, полковник Вадим Слєпко, директор ТОВ «МЖК Оболонь» Василь Антонов, голова Соціального центру «Перспектива Оболонь» Володимир Старовойт, скульптор Олександр Красноголовець, проектант Катерина Марченко, представники громадських організацій та мешканці району.

«Захист Вітчизни – це завжди було обов’язком справжніх чоловіків. І коли Батьківщині була потрібна допомога, мужні патріоти ставали на захист рідної країни, гідно виконували військовий обов’язок. Ми не забуваємо і ніколи не забудемо тих, хто ціною власного життя захищав рідну землю, не жаліючи себе спасав побратима, і, як викарбовано на цьому камені: «…виконав обов’язок, зберігши честь і гідність. Я хочу вірити, я сподіваюсь, що держава належним чином оцінить мужність та звитягу наших бійців. А ми, з боку районної влади, докладемо максимум зусиль, аби підтримати всіх, хто виконував і виконує свій громадянській обов’язок перед державою» - зазначив голова району Олександр Цибульщак.

Право урочисто відкрити пам’ятний знак воїнам-патріотам України було надано  голові Оболонської районної в місті Києві державної адміністрації Олександру Цибульщаку та голові громадської організації «Спілка ветеранів Афганістану Оболонського району» Вадиму Марченку.  

Цього дня багато вдячних слів було сказано про героїв, про тих, хто назавжди залишиться в людській пам`яті та серцях.

Після вшанування загиблих воїнів-патріотів хвилиною мовчання відбулась подячна молитва і освячення пам’ятного знаку, яку здійснив протоієрей Сергій Ющик – настоятель Свято-Воскресенського Храму пам’яті загиблим та ветеранам Афганістану.

Будь яка війна – це ганебна сторінка в історії людства, це події, від яких мимоволі здригаєшся і хочеться вимовити: «Господи! Не дозволь повторитися цьому Ніколи!». Страшне невимовне горе пережили сім`ї, до яких прилетіла чорна звістка про загибель сина, брата, коханого, чоловіка. Ніколи не повернути тих, хто навіки залишився у мертвих афганських горах, під Іловайськом, на Інститутській, для кого війна ніколи не закінчиться. Вічна їм пам`ять!

Забути кров святу не маєм права! –
Лишила слід безсмертний і терпкий…
Героям України – Слава! Слава! Слава!
І наша пам’ять – на усі віки!

Сподіваємось, що найближчим часом в нашій країні запанує мир, що тілесні та душевні рани якнайшвидше загояться. Бажаємо всім нам спокою та миру, добра та злагоди, родинного затишку та благополуччя.

ПЕРЕГЛЯД ФОТО

 

 

Перейти до спискуВерсiя для друку