Головна  →  Новини  →  14 жовтня 2014

Відбулись збори територіальної громади м. Києва за ініціативи мешканців Оболонського району

ПРОТОКОЛ

зборів територіальної громади міста Києва

«27» вересня 2014 року,                                                               м. Київ

Ініціатор зборів:Ініціативна група з числа мешканців Оболонського району міста Києва

Організатори: на підставі звернення Ініціативної групи з числа мешканців Оболонського району м.Києва - "Громадська ініціатива «Штаб оборони Києва»"

Місце проведення: м. Київ, вул. Прирічна, 19-є, школа № 226

Присутні: мешканці Оболонського району – 86 осіб (з правом голосу),

Запрошені: депутати Київської міської ради – 2 особи, голова Оболонської РДА та керівники профільних підрозділів – 10 осіб,

Гості: представники громадських організацій – 12 осіб, активісти з інших районів Києва – 27 осіб (на правах вільних слухачів).

Спосіб повідомлення громадськості:

Повідомлення на сайті Оболонської РДА, оголошення на під’їздах будинків району.

СЛУХАЛИ:

ОРГАНІЗАЦІЙНІ ПИТАННЯ

  1. 1.      Обрання лічильної комісії.

Виступила Костромицька Галина Володимирівна, мешканка вул. Прирічна, 5: «Пропоную обрати лічильну комісію в складі 6 осіб – Гуцол Валентина Володимирівна, Марченко Костянтин Михайлович, Романова Галина Федорівна, Корнілова Ніна Павлівна, Ключінська Ірина Іванівна, Куємжи Тетяна Анатоліївна»

Голосували: «за» - 84, «проти» - 0, «утримався» - 2

Вирішили: обрати лічильну комісію в запропонованому складі.

  1. 2.      Обрання Голови та секретаря зборів.

Виступив Мельниченко С.В., співкоординатор Громадської ініціативи «Штаб оборони Києва»: «Пропоную обрати головою зборів відому активістку Оболонського району Костромицьку Г.В.

Голосували: «за» - 79, «проти» - 0, «утримався» - 7

Вирішили: обрати головою Зборів Костромицьку Галину Володимирівну

Виступив Мельниченко С.В.: «Секретарем зборів пропоную власну кандидатуру»

Голосували: «за» - 81, «проти» - 1, «утримався» - 4

Вирішили: обрати секретарем зборів Мельниченка Сергія Володимировича

  1. 3.      Затвердження Порядку денного.

Виступив Мельниченко С.В.: «Пропоную затвердити Порядок денний зборів, запропонований ініціативною групою району, який роздано всім присутнім на листівках. Прошу надати зауваження та пропозиції».

Виступив Антоненко Гліб: «Пропоную виключити з порядку денного питання про звільнення прибережних зон від забудови у зв’язку з браком часу для обговорення»

Голосували: «за» - 65, «проти» - 1, «утримався» - 20

Вирішили: питання з порядку денного виключити

Виступила Гордієнко Тетяна Павлівна: «Пропоную поставити питання про повернення до комунальної власності Оболонського району м.Києва незаконно приватизованих будівель першим пунктом порядку денного як найбільш відчутне для мешканців району»

Голосували: «за» - 85, «проти» - 0, «утримався» - 1

Вирішили: поставити питання пунктом №1 порядку денного

Виступив учасник зборів Товстий Василь Охримович: «Пропоную внести до порядку денного розгляд питання реконструкції шкільного стадіону між ЗОШ №226 і гімназією «Оболонь» з побудовою нового спортивно-оздоровчого комплексу, до складу якого входитиме басейн».

Виступив Мельниченко Сергій Володимирович: «Надійшла пропозиція від учасників зборів поставити до порядку денного і розглянути питання про реконструкцію шкільного стадіону. Пропоную голосувати.»

Голосували: «за» - 38, «проти» - 43, «утримався» - 5

Вирішили: питання до порядку денного не вносити.

Виступив Мельниченко С.В.: «Пропоную затвердити Порядок денний зборів, запропонований ініціативною групою району, зі змінами, прийнятими зборами за результатами обговорення внесених на розгляд пропозицій, з урахуванням всіх побажань, зауважень та доповнень, а саме:

  1. Повернення до комунальної власності Оболонського району м. Києва незаконно приватизованих будівель – ЖЕКів, бомбосховищ та ін. – і забезпечення можливості їх використання за призначенням.
  2. Щодо необхідності розроблення передбаченої законом містобудівної документації, зокрема зонінгу і детальних планів територій Оболонського району, та її обговорення.
  3. Щодо необхідності внесення змін до Статуту територіальної громади міста Києва, затвердженого рішенням Київської міської ради від 28 березня 2002 року N 371/1805, і приведення його у відповідність до чинного законодавства.

Голосували: «за» - 80, «проти» - 1, «утримався» - 5

Вирішили: затвердити порядок денний із запропонованими змінами.

  1. 4.      Затвердження регламенту зборів.

Виступив Мельниченко С.В.: «Пропоную встановити наступний регламент зборів: вступне слово – 5 хвилин, виступ – 10 хвилин, зауваження – 1 хвилина, репліка – 1 хвилина; підсумки – 15 хвилин»

Голосували: «за» - 80, «проти» - 1, «утримався» - 5

Вирішили: затвердити запропонований регламент зборів

РОЗГЛЯД ПИТАНЬ ПОРЯДКУ ДЕННОГО

        I. Щодо повернення до комунальної власності Оболонського району м.Києва незаконно приватизованих будівель та споруд, зокрема житлово-експлуатаційних дільниць. Приведення у належний стан об'єктів цивільної оборони - бомбосховищ, забезпечення можливості їх використання за призначенням.

Виступила Голова зборів Костромицька Галина Володимирівна з доповіддю щодо ситуації, яка склалася в районі в результаті незаконної приватизації об’єктів комунальної власності, і про діяльність громадського активу Оболонського району, спрямовану на повернення їх територіальній громаді.

Виступив депутат Київської міської ради Михайленко Владислав Олегович, який повідомив про три можливих шляхи вирішення проблеми: скасування рішення Київради через суд – займе не менше трьох років; вирішення питання шляхом переговорів з власником приватизованої будівлі – неможливе, оскільки керівники фірми-власника знаходяться за кордоном, і контакту з ними немає; шляхом відміни Київрадою рішення Оболонької районної ради – єдине можливе в цій ситуації. У зв’язку з цим запропонував учасникам зборів звернутися до Оболонської РДА з вимогою підтримати громадськість у вирішенні зазначених проблем та ініціювати перед Київською міською радою питання про вжиття правових заходів для забезпечення виконання висунутих громадськістю законних вимог.

Виступив голова Оболонської РДА Цибульщак Олександр Леонідович, який запевнив присутніх у тому, що райдержадміністрація цілковито підтримує озвучені громадськістю конструктивні вимоги та готова подати відповідне звернення до Київради, якщо громада району дасть таке доручення.

Виступив секретар зборів Мельниченко С.В.

Запропонував: доручити Оболонській районній державній адміністрації звернутися до Київської міської ради з вимогою скасувати рішення Оболонської районної в м.Києві ради щодо приватизації будівлі над бомбосховищем за адресою вул..Прирічна, 9 та повернути зазначену будівлю у комунальну власність району для розміщення в ній ЖЕКу №510. Крім цього, доручити Оболонській РДА, підготувати всі необхідні документи та направити від імені членів територіальної громади Оболонського району на розгляд відповідними профільними комісіями КМР. Аналогічні звернення направити керівникам усіх депутатських фракцій КМР..

Для контролю за виконанням направлених звернень, копії направити на ім'я Київського міського голови.

Голосували: «за» - 83, «проти» - 1, «утримався» - 2

Вирішили:

1.). Доручити Оболонській районній державній адміністрації звернутися до Київської міської ради з вимогою скасувати рішення Оболонської районної в м.Києві ради щодо приватизації будівлі над бомбосховищем за адресою вул..Прирічна, 9 та повернути зазначену будівлю у комунальну власність району для розміщення в ній ЖЕКу №510, який раніше саме в ній і розташовувався.

2.). Звернутися від імені членів територіальної громади Оболонського району до Київської міської ради з вимогою скасувати рішення Оболонської районної в м.Києві ради щодо приватизації будівлі над бомбосховищем за адресою вул..Прирічна, 9 та повернути зазначену будівлю у комунальну власність району для розміщення в ній ЖЕКу №510

     II. Щодо необхідності розроблення передбаченої законом містобудівної документації, зокрема зонінгу і детальних планів територій Оболонського району, та її обговорення.

Виступив Мельниченко С.В., який пояснив необхідність розроблення передбаченої законом містобудівної документації, зокрема зонінгу і детальних планів територій Оболонського району для унеможливлення незаконного виділення земель під забудови і незаконної приватизації об’єктів комунальної власності, та запропонував звернутися до Київської міської ради з вимогою накладення мораторію на землевідведення, а також на приватизацію об’єктів комунальної власності до затвердження передбаченої законом містобудівної документації.

Виступила Єскіна Олена Олександрівна, яка заявила, що такі пропозиції вводять громаду в оману і відволікають від основної задачі – недопущення прийняття Генерального плану забудови м.Києва до 2025 року та грають на руку незаконним забудовникам.

Виступила Плотнікова Інна Володимирівна, яка заявила, що Єскіна Олена Олександрівна також вводить громаду в оману, оскільки єдиним шляхом протидії незаконним забудовам і приватизації є створення територіальних громад.

Виступив Мельниченко С.В., який пояснив,що збереження Києва від незаконних забудов, землевідведень та приватизацій може бути забезпечене через недопущення порушень законодавства у сфері земельних відносин та обов'язкове дотримання Київрадою положень Законів України «Про мораторій на видалення зелених насаджень на окремих об'єктах благоустрою зеленого господарства м. Києва», «Про мораторій на зміну цільового призначення окремих земельних ділянок рекреаційного призначення в містах та інших населених пунктах» та "Про регулювання містобудівної діяльності".

Зокрема, слід забезпечити недопущення прийняття органом місцевого самоврядування рішень про надання дозволу на розроблення містобудівної документації та виділення земельних ділянок під забудову окремих об'єктів містобудування до відповідного розроблення планів зонування та детальних планів територій міста Києва.

Цього можна досягти шляхом внесення громадою на розгляд Київради ініціативи щодо прийняття рішення про введення мораторію на відведення земельних ділянок до виконання зазначених вимог законодавства.

Запропонував: створити робочу групу з підготовки та проведення громадських слухань в м.Києві щодо накладення мораторію на землевідведення та видачу дозвільної документації на забудови в м.Києві до розроблення передбаченої законом містобудівної документації, зокрема зонінгу і детальних планів територій.

Голосували: «за» - 31, «проти» - 2, «утримався» - 3, відсутні – 50.

Вирішили: створити робочу групу з підготовки та проведення громадських слухань в м.Києві щодо накладення мораторію на землевідведення та видачу дозвільної документації на забудови в м.Києві до розроблення передбаченої законом містобудівної документації, зокрема зонінгу і детальних планів територій.

  III. Щодо необхідності внесення змін до Статуту територіальної громади міста Києва, затвердженого рішенням Київської міської ради від 28 березня 2002 року N 371/1805, і приведення його у відповідність до чинного законодавства.

Виступив Мельниченко С.В., який пояснив, що для створення територіальних громад необхідно внести зміни до Статуту територіальної громади міста Києва, затвердженого рішенням Київської міської ради від 28 березня 2002 року N 371/1805, і привести його у відповідність до чинного законодавства з метою забезпечення можливості членам територіальної громади м.Києва брати активну та дієву участь у контролі над виділенням і використанням земельних ділянок комунальної власності та інших питань, пов’язаних із забезпеченням життєдіяльності м.Києва.

Запропонував: «Створити з числа представників територіальної громади міста Києва та фахівців у галузі права робочої групи по підготовці проекту нового "Статуту територіальної громади міста Києва" та приведення його у відповідність до чинного законодавства. Направити до Київської міської ради запропоновані громадскістю зміни до "Статуту територіальної громади міста Києва" та рекомендувати прийняти відповідне рішення.»

Голосували: «за» - 31, «проти» - 3, «утримався» - 2, відсутні – 50.

Вирішили: Створити з числа представників територіальної громади міста Києва та фахівців у галузі права робочої групи по підготовці проекту нового "Статуту територіальної громади міста Києва" та приведення його у відповідність до чинного законодавства. Направити до Київської міської ради запропоновані громадскістю зміни до "Статуту територіальної громади міста Києва" та рекомендувати прийняти відповідне рішення.

  1.   IV.  Затвердження проекту резолюції.

Виступив Мельниченко С.В.: «Пропоную затвердити проект Резолюції зборів на підставі прийнятих рішень (зачитав прийняті рішення) та доручити ініціативній групі написати Резолюцію на основі даного проекту»

Голосували: «за» - 35, «проти» - 0, «утримався» - 1, відсутні – 50.

Вирішили: затвердити проект Резолюції зборів на підставі прийнятих рішень та доручити ініціативній групі написати Резолюцію на основі даного проекту.

Голова зборів                                                                         Костромицька Г.В.

Секретар зборів                                                                     Мельниченко С.В.

 

 

 

РЕЗОЛЮЦІЯ

зборів територіальної громади міста Києва

«27» вересня 2014 року,                                                   м. Київ

Ініціатор зборів:Ініціативна група з числа мешканців Оболонського району міста Києва

Організатори: на підставі звернення Ініціативної групи з числа мешканців Оболонського району м.Києва - "Громадська ініціатива «Штаб оборони Києва»"

Місце проведення: м. Київ, вул. Прирічна, 19-є, школа № 226

Присутні: мешканці Оболонського району – 86 осіб (з правом голосу),

Запрошені: депутати Київської міської ради – 2 особи, голова Оболонської РДА та керівники профільних підрозділів – 10 осіб,

Гості: представники громадських організацій – 12 осіб, активісти з інших районів Києва – 27 осіб (на правах вільних слухачів).

Збори територіальної громади міста Києва Оболонського району, які відбулися 27 вересня 2014 року за адресою м. Київ, вул. Прирічна, 19-є, школа № 226, розглянули такі питання:

  1. Повернення до комунальної власності Оболонського району м. Києва незаконно приватизованих будівель – ЖЕКів, бомбосховищ та ін. – і забезпечення можливості їх використання за призначенням.
  2. Щодо необхідності розроблення передбаченої законом містобудівної документації, зокрема зонінгу і детальних планів територій Оболонського району, та її обговорення.
  3. Щодо необхідності внесення змін до Статуту територіальної громади міста Києва, затвердженого рішенням Київської міської ради від 28 березня 2002 року N 371/1805, і приведення його у відповідність до чинного законодавства.

ВИРІШИЛИ

1. Доручити Оболонській районній державній адміністрації звернутися до Київської міської ради з вимогою скасувати рішення Оболонської районної в м.Києві ради щодо приватизації будівлі над бомбосховищем за адресою вул..Прирічна, 9 та повернути зазначену будівлю у комунальну власність району для розміщення в ній ЖЕКу №510, який раніше саме в ній і розташовувався.

2. Звернутися від імені членів територіальної громади Оболонського району до Київської міської ради з вимогою скасувати рішення Оболонської районної в м.Києві ради щодо приватизації будівлі над бомбосховищем за адресою вул..Прирічна, 9 та повернути зазначену будівлю у комунальну власність району для розміщення в ній ЖЕКу №510

3. Створити робочу групу з підготовки та проведення громадських слухань в м.Києві щодо накладення мораторію на землевідведення та видачу дозвільної документації на забудови в м.Києві до розроблення передбаченої законом містобудівної документації, зокрема зонінгу і детальних планів територій.

4. Створити з числа представників територіальної громади міста Києва та фахівців у галузі права робочої групи по підготовці проекту нового "Статуту територіальної громади міста Києва" та приведення його у відповідність до чинного законодавства. Направити до Київської міської ради запропоновані громадскістю зміни до "Статуту територіальної громади міста Києва" та рекомендувати прийняти відповідне рішення.

5. Затвердити проект Резолюції зборів на підставі прийнятих рішень та доручити ініціативній групі написати Резолюцію на основі даного проекту.

Голова зборів                                                                         Костромицька Г.В.

Секретар зборів                                                                     Мельниченко С.В.

Перейти до спискуВерсiя для друку