Головна  →  Новини  →  21 жовтня 2014

Департамент охорони здоров’я залучатиме киян до прийняття важливих рішень – Алла Арешкович

Департамент охорони здоров’я залучатиме киян до прийняття важливих рішень. У першу чергу йдеться про співпрацю з громадськістю у питаннях, що стосуються реформування та будь-яких змін у медичній галузі столиці. Про це зазначила перший заступник директора Департаменту Алла Арешкович.

За переконанням голови комітету з питань охорони здоров’я громадської ради КМДА Ольги Горбунової, жодне рішення, що може позначитися на якості життя киян, не повинно прийматися без участі громади.

«Тож перед тим, як впроваджувати у життя ті чи інші заходи з реформування медицини, вкрай необхідні широкі обговорення за участю експертів, науковців, представників влади всіх рівнів та пересічних громадян», – наголосила Ольга Горбунова на засіданні робочої групи з реформування галузі.

Підтримавши цю пропозицію, Алла Арешкович зауважила, що взаємодію з громадськістю наразі потрібно будувати у новому форматі.

«Час виходити за рамки просто широкого інформування, натомість, активно залучаючи киян до спільної роботи в практичній царині. Громада міста має право бути безпосереднім учасником підготовки та впровадження важливих для міста рішень у сфері охорони здоров’я», – переконана Алла Арешкович.

Так, основним механізмом співпраці чиновників та громадськості учасники робочої групи з реформування вбачають проведення спільних нарад, засідань та обговорень, а також широке вивчення громадської думки. Крім того, Департамент охорони здоров’я спільно з Громадської радою КМДА вже працює над створенням таких умов, за яких кожен киянин у тій чи іншій формі мав би змогу висловити свою думку та внести відповідну пропозицію щодо покращення столичної медицини.

 

kievcity.gov.ua

Перейти до спискуВерсiя для друку