Головна  →  Новини  →  22 жовтня 2014

Компанія «Київенерго» розпочала підключення соціально значущих об’єктів до опалення

ПАТ «Київенерго» розпочало підключення приміщень дитсадків, шкіл-інтернатів та лікарень до централізованого опалення (ЦО) за розпорядженням Київської міської держадміністрації.

Станом на ранок 21 жовтня до ЦО підключені 62 дитсадки (11,8% від загальної кількості), зокрема, 39 – у Солом’янському районі, 14 – у Голосіївському, 4 – у Печерському та 1 – у Шевченківському.

Підключено 35 лікувальних закладів (7,7%): 12 – у Шевченківському, 11 – у Голосіївському, 4 – в Святошинському, 3 – в Оболонському, 2 – в Печерському, 1 – у Деснянському, 1 – у Дніпровському та 1 – у Солом’янському районі.

За інформацією «Київенерго», компанія технічно готова розпочати подачу тепла в житлові будинки. Процес підключення всіх будинків, що обслуговуються товариством, триватиме близько тижня від його початку.

«Керуючі організації тих будинків, що досі не отримали Акт готовності до опалювального сезону (а це переважно приватні ЖБК та ОСББ), зволікаючи і далі з виконанням необхідних заходів з підготовки будівель, ставлять під загрозу вчасне отримання тепла мешканцями», – зазначив генеральний директор ПАТ «Київенерго» Олександр Фоменко.

Станом на 21 жовтня 2014 року Акти готовності до опалювального сезону (в минулому – форма Е-8) отримали майже 100% будинків, що керуються ЖЕКами комунальної власності, і лише 63% ЖБК, ОСББ  та відомчі будинки.

У ПАТ «Київенерго» переконують, що товариство зробило все можливе, щоб забезпечити комфортний рівень температури в квартирах киян. Реалізовано комплекс заходів із підготовки обладнання теплового господарства до безперебійної роботи і подачі опалення та гарячої води. Замінено на нові енергозберігаючі труби більш ніж 70 км тепломереж в усіх районах Києва. Відремонтовано обладнання ТЕЦ, котельних та теплопунктів, зроблено заміну частини обладнання на більш економічне і сучасне. Для зниження газової залежності розпочато видобуток тепла від спалювання сміття на київському заводі «Енергія», що дозволить обігріти без використання природного газу 60 житлових будинків на масиві Позняки.

 

 

kievcity.gov.ua

Перейти до спискуВерсiя для друку