Головна  →  Новини  →  24 жовтня 2013

Сімейні лікарі Оболонського району отримали сертифікати на нове обладнання та ключі від 13 автомобілів

Сімейні лікарі Оболонського району отримали сертифікати на нове обладнання та ключі від 13 автомобілів

23 жовтня 2013 року Дитячу поліклініку № 1 Оболонського району відвідали заступник голови Київської міської державної адміністрації Віктор Корж, начальник головного управління охорони здоров'я Київської міської державної адміністрації Віталій Мохарєв та керівник Державної організації медичного автотранспорту м. Києва «Київмедавтотранс» Віталій Безносюк. Почесних гостей зустріли перший заступник голови Оболонської райдержадміністрації Владислав Патрушев та начальник управління охорони здоров’я Оболонського району м. Києва Мар’яна Некрасова. В рамках заходу представники міської та районної влади зустрілись з лікарями загальної практики та сімейної медицини та обговорили стан реалізації медичної реформи в столиці. Крім того, лікарям амбулаторій вручили сертифікати на нове обладнання майже на 2,5 млн. грн. та ключі від 13 службових автомобілів.

«Для реалізації та впровадження ініційованої Президентом України медичної реформи з державного бюджету додатково було виділено п’ятдесят мільйонів гривень, які спрямовані на підвищення оплати праці лікарів первинної ланки медичної допомоги. Крім того, закуповується нове обладнання й автомобілі. Переконаний, це допоможе медикам у повсякденній роботі та значно підвищать якість надання медичних послуг у столиці», – зазначив Віктор Корж.

В Оболонському районі м. Києва відкрито 9 амбулаторій загальної практики сімейної медицини. Крім того, проведено розмежування первинного й вторинного рівнів надання медичної допомоги на поліклінічному етапі та створено комунальні некомерційні Центри первинної медико-санітарної допомоги (ПМСД) та Консультативно-діагностичний центр (КДЦ).

«Районна влада на чолі з головою райдержадміністрації, головою районної в м.Києві організації Партії регіонів Василем Івановичем Антоновим приділяє особливу увагу медичному обслуговуванню населення. Галузь охорони здоров’я району має розвинуту інфраструктуру та достатній кадровий потенціал для забезпечення населення кваліфікованою лікарською допомогою, яку на первинній ланці надає 254 лікаря та 393 медичні сестри. Відкриття амбулаторій загальної практики сімейної медицини дозволило наблизити медичну допомогу для 66 тисяч мешканців Оболонського району. Районна влада й надалі буде докладати максимум зусиль, щоб медицина в районі була на високому рівні», - зауважив Владислав Патрушев.

У свою чергу, лікарі подякували за надану допомогу і підтримку та відзначили, що службові машини дуже важливі для медичних працівників, адже пересування громадським транспортом займає багато часу і не гарантує надання своєчасної медичної допомоги за місцем проживання пацієнта. А надане необхідне медичне обладнання спростить діагностику стану пацієнтів на місці.

Слід зазначити, що наступного року на базі Центру первинної медико-санітарної допомоги № 2, до якого входять 3 пункти невідкладної медичної допомоги, планується створити Центр невідкладної медичної допомоги з централізованою диспетчерською службою, що обслуговуватиме все населення Оболонського району.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

Перейти до спискуВерсiя для друку