Головна  →  Новини  →  24 жовтня 2014

Підсумки чотирнадцятого районного конкурсу на знання історико – культурної спадщини м.Києва «Києвознавець»

22 жовтня 2014 року Центром туризму та краєзнавства учнівської молоді на базі СЗШ № 231 було проведено чотирнадцятий районний конкурс на знання історико-культурної спадщини м. Києва «Києвознавець».

Учасники конкурсу (команди ЗНЗ №№ 9, 18, 157 (дві команди), 170, 210, 225, 245, 252, гімназій 299  та Оболонь) ретельно вивчали тему: «Видатні діячі в Києві».

В ході заходу учасники виконали сім завдань на знання діяльності діячів науки, культури та мистецтва, що в різний час жили та працювали в Києві (І. Кавалерідзе, В. Кричевський, К. Скритуцький, В. Беретті та О. Беретті, І. Григорович - Барський, Б. Жежерін, О. Архіпенко, А. Меленський, В. Городецький, Г. Шлейфер, Й. Каракіс, А. Кущ, О. Антонов, А. Струве, О. Термен, Є. Патон та Б. Патон, В. Хвойка, В. Антонович, І. Фундуклей, Д. Бібіков, Г. Галаган, родини Терещенків, Ханенків та Балабух, А. Прахов, А. Ведель, М. Соловцов, М. Заньковецька, Н. Ужвій,  О. Довженко, Р. Глієр, М. Лисенко, В. Нестайко, В. Васнецов, С. Яремич, М. Врубель, О. Мурашко, М. Нестеров, І. Їжакевич).

Не дивлячись на досить складні завдання, окремі команди продемонстрували дуже високий рівень підготовки, що стало запорукою їх перемоги у конкурсі.

Вітаємо команди, що посіли призові місця (СЗШ № 225, 9 та ліцей № 157-ІІ), з перемогою та бажаємо всім учасникам конкурсу успіхів на наступних його етапах.

 

1
2
3
4
 

 

 

 

 
Перейти до спискуВерсiя для друку