Головна  →  Новини  →  24 жовтня 2014

Діти вчасно не помічають небезпеку!

Осінні канікули вже припікають своєю близькістю, тож працівники ДАІ Оболонського району поспішили прийняти міри та поспілкуватися зі школярами, нагадавши їм правила безпечної поведінки на дорозі.

Більшість дітей, що постраждали в дорожньо-транспортних пригодах, вчасно не помічали наближення автомобіля й тому вважали, що перебували в безпеці. Але оцінити дорожню ситуацію не так просто, як здається на перший погляд». Щоб навчити дітей правильно поводитися на дорозі, співробітники Оболонського ДАІ завітали до школи-інтернату № 4 для слабозрячіх дітей, що в Пущі-Водиці. Під час заходу зверталась увага на те, що найбільше травмуються пішоходи саме в темну пору, коли видимість знаходиться на найнижчому рівні. Тому для того, щоб водії могли вчасно помітити дітей на дорозі, школярам порадили мати на одязі світловідбиваючі елементи або флікери. Під час спілкування діти засвоювали ази дорожньої абетки, отримували теоретичні знання з правил безпечного пересування дорогами населених пунктів. Таким чином, навчаючи дітей, Державтоінспекція нагадує й дорослим про те, що оберігати та захищати малечу – їх прямий обов’язок. Тож водіям транспортних засобів ні в якому разі не слід ловити гав за кермом, а бути пильними як на світлофорах, так і на звичайних ділянках дороги. Адже кожен із нас знає – завжди знайдеться маленький в’юркий школяр, що захоче швидше дістатися до школи й перебігти дорогу в не призначеному для того місці. Саме тому й проводяться подібні заходи – для підвищення рівня індивідуальної обізнаності кожного маленького пішохода.

По завершенню консультації дітлахи отримали в подарунок корисну річ – ті жадані й необхідні флікери. Але, найголовніше, вони усвідомили те, чого не візьмеш із собою в кишеню - безпека кожної людини в першу чергу залежить від неї самої.

Перейти до спискуВерсiя для друку