Головна  →  Новини  →  31 жовтня 2014

Бійці 12-го батальйону територіальної оборони «Київ» отримали допомогу від столичних ПТУ

Учні та працівники професійно-технічних навчальних закладів м. Києва передали допомогу бійцям 12-го батальйону територіальної оборони «Київ». Речі, необхідні для воїнів АТО були зібрані протягом вересня-жовтня 2014 року в рамках акції «Столична профтехосвіта – бійцям АТО».

Спільними зусиллями педагогічних та учнівських колективів було зібрано понад 106 тис. грн., на які придбано по 20 комплектів спальних мішків і карематів, шапок і балаклав, теплих спеціальних рукавичок і светрів, комплектів білизни. Бійці 12-го батальйону також отримають необхідне військове спорядження – 3 бронежилети і 3 кевларові каски та 20 комплектів медикаментів.

Крім того, учні профтехучилищ власноруч виготовили 14 пічок, інструменти (лопати, кирки, сокири), а також пошили 40 комплектів теплої білизни. Не менш важливою підтримкою для наших воїнів стануть листи та листівки з теплими словами підтримки, написані столичною молоддю, а також ювелірні вироби у формі тризуба, виготовлені теж власноруч.

Організаційну та координаційну підтримку учням ПТУ надали Рада директорів ПТНЗ, Рада учнівського самоврядування, Київська міська асоціація працівників профтехосвіти та безпосередньо начальник управління професійної освіти Департаменту освіти і науки, молоді та спорту КМДА Микола Кучинський, Київський міський військовий комісар Володимир Кидонь.

Урочиста церемонія передачі необхідних речей на фронт відбулася 29 жовтня під стінами Вищого професійного училища № 25 м. Києва, а 31 жовтня бійці 12-го батальйону територіальної оборони «Київ» вже отримали важливий вантаж.

Заступник голови КМДА Ганна Старостенко висловила вдячність та привітала такі відповідальні кроки столичної молоді: «Уся країна, затамувавши подих слідкує за подіями на східному фронті. Але сьогодні надважливо не просто спостерігати, а разом докладати максимум зусиль, щоби наблизити мир в нашій країні».

kievcity.gov.ua

Перейти до спискуВерсiя для друку