Головна  →  Новини  →  27 листопада 2014

Бізнес-інкубатори допоможуть столичному підприємництву

Участь місцевої влади у вирішенні нагальних проблем підприємництва дозволить збільшити бізнес-ініціативу та створить сприятливий клімат для економічного розвитку міста і держави в цілому. Про це заявив директор Департаменту промисловості та розвитку підприємництва Максим Кузьменко за результатами Національної конференції «Місцевий економічний розвиток – основа стабільної та процвітаючої України», яка відбулася в рамках проекту «Місцевий економічний розвиток міст України».

Проект реалізується Федерацією канадських муніципалітетів за фінансової підтримки Уряду Канади з січня 2010 року і фінішуватиме в грудні цього року. Його мета – вдосконалення постачання послуг, які підтримують економічне зростання в тринадцяти українських містах Львівської та Дніпропетровської областей. За період реалізації проекту ці міста-партнери отримали 16,9 млн. канадських доларів.

«Особливо цікавим для Києва є досвід відкриття бізнес-інкубатору ІТ-спеціалістів у Львові, створеному за підтримки проекту «Місцевого економічного розвитку міст України». Сьогодні у світі налічується більше 4000 офіційно зареєстрованих бізнес-інкубаторів. І нам би хотілося, щоб і в Києві було декілька таких же потужних центрів, – розповів Максим Кузьменко. – Якщо за статистикою, самостійно вживають у середньому близько третини створених фірм. То серед тих, хто скористався підтримкою бізнес-інкубаторів, як правило, стають успішними понад 85% учасників. Адже переваги, котрі надає бізнес-інкубатор для компанії-новачка є вкрай важливими. Наприклад, приміщення для роботи та консалтингові послуги, необхідні будь-якому стартапу. До того ж тут існує можливість контактувати з подібними фірмами, що також стає в нагоді».

За словами директора Департаменту, в столичних бізнес-інкубаторах планується надавати, окрім місця розташування для компанії, комплексні консалтингові послуги, юридичний і фінансовий супровід, залучати відомих експертів у профільних галузях тощо.

«У команді проекту «Місцевий економічний розвиток міст України» працюють 85 міжнародних експертів з муніципальних питань з Канади, Польщі, Болгарії, США. Нам необхідно використати досвід зарубіжних фахівців. Це, а також фінансова підтримка приватних інвесторів, ми вважаємо основними шляхами розвитку бізнес-інкубаторів в Києві. Саме тому ми будемо переймати досвід міст України. І маю надію, що невдовзі й столиця візьме участь в проектах, які реалізуються Федерацією канадських муніципалітетів за фінансової підтримки Уряду Канади в майбутньому», – підсумував Максим Кузьменко.

 

kievcity.gov.ua

Перейти до спискуВерсiя для друку