Головна  →  Новини  →  12 грудня 2014

В Оболонському районі вшанували ліквідаторів наслідків аварії на ЧАЕС

В Оболонському районі вшанували ліквідаторів наслідків аварії на ЧАЕС

14 грудня в Україні традиційно проводиться День вшанування ліквідаторів наслідків аварії на ЧАЕС - людей, які ціною свого життя і здоров'я змогли здолати страшну трагедію 20 століття, що сталася 26 квітня 1986 року. Ця пам'ятна дата була затверджена тільки у 2006 році указом президента України від 10 листопада. Попри те, хто вважав 14 грудня своїм святом – адже в цей день у 1986 році було офіційно повідомлено про завершення будівництва саркофага над зруйнованим 4-тим енергоблоком ЧАЕС – почали відзначати його щорічно як першу перемогу над страшним лихом, як «День ліквідатора».

Ось і цього року, напередодні свята, «чорнобильці» Оболоні, керівництво району та громада зібрались біля пам’ятного знаку Героям Чорнобиля вшанувати тих, кому героїчними зусиллями та самовідданою мужністю вдалося приборкати вогнище безжальної радіації, врятувати нашу країну і світ, зупинивши глобальну катастрофу.

Звертаючись до присутніх, заступник голови Оболонської РДА Сергій Блохов наголосив на тому, що Чорнобильська трагедія стала найстрашнішою катастрофою в історії людства та, разом з тим - найвеличнішим виявом героїзму та самовіддачі кожного з ліквідаторів, які в той час навіть не усвідомлювали велич свого подвигу. «На жаль, держава не в змозі сьогодні гідно віддячити: надати достатню матеріальну допомогу для підтримки здоров’я, - адже кожного дня ви боретесь з тяжкими хворобами, які є наслідком перебування в пеклі катастрофи, а багато ваших побратимів пішли з життя, не подолавши страшні недуги. Але навіть у стані війни, ми не залишимо вас наодинці з проблемами, а будемо намагатись підтримувати вас, адже саме ви врятували людство від жахливої техногенної біди».

Зі словами вдячності та побажаннями звернулись до ліквідаторів голова Фонду інвалідів Чорнобиля Оболонського району Леонід Андрійович Соловей, начальник управління праці та соціального захисту населення Олена Клебанова, депутат Київради Олексій Безпалий.

Покладанням квітів та хвилиною мовчання присутні вшанували пам’ять тих, хто пішов у вічність, віддавши здоров’я та життя, ліквідовуючи найбільшу в історії атомної енергетики катастрофу.

На завершення урочистостей учасникам ліквідації аварії на ЧАЕС були вручені пам’ятні знаки від Київської міської громадської організації Всеукраїнської громадської організації «Союз Чорнобиль України» - «Пам’ять Чорнобиля».

ПЕРЕГЛЯД  ФОТО

Перейти до спискуВерсiя для друку