Головна  →  Новини  →  15 грудня 2014

День місцевого самоврядування - це свято і для органів самоорганізації населення

Щорічно 7 грудня святкується День місцевого самоврядування. Одне з основних визначень «місцевого самоврядування» — це право  територіальної громади самостійно вирішувати питання місцевого значення.

Це свято властивого українцям способу суспільного життя, в основі якого - самовпорядковане суспільство. Це давня слов’янська традиція, яка бере свій початок з часів Київської Русі. Це вибір вільних громадян, які довіряють вибраним ними представникам, і наділяють їх владними повноваженнями. 

Звичайно, що цю подію не могли оминути представники ОСН Будинковий комітет «Мінський проспект, 12», тому 7 грудня 2014 року в рамках творчих зустрічей «Від серця до серця» було вирішено відсвяткувати День самоврядування. Цю зустріч вирішили зробити особливою, тому що яке свято без солодкого столу?! Мешканці будинку власними силами змогли приготувати кекси, пироги та торти, принесли соки та солодкі напої.

Музикальна частина вперше була організована за участю виключно  представників місцевих жителів (Мінський проспект 12, та сусідніх будинків), серед яких були: брати-скріпалі Богдан та Даниїл Клименки (клас викладача Т.М. Пурцеладзе), натхненно відкривши концерт Гімном Києва – мелодією знаменитої пісні «Як тебе не любити, Києве мій?». Вперше брала участь скрипачка Войтова Олена, яка закінчила Донецьку музикальну академію та аспірантуру, працювала у Донецьку в оркестрі ансамблю «Донбас».

Свято вдалося! Був гарний музичний концерт, читались вірші, співали караоке, в кінці був солодкий стіл для всіх охочих та тепле душевне спілкування. 

Керівник ОСН БК «Мінський проспект, 12» Шевеленко Юлія Василівна зазначила: «Ми прагнемо, щоб наш будинок - Мінський проспект, 12, був не просто місцем проживання, але й став куточком добра і взаєморозуміння, місцем тепла і затишку, де ми відпочиваємо від міської суєти, ростимо і виховуємо наших дітей, поділяємо своє життя з рідними та близькими!»

Фотографії на пам’ять усім зробив Шевеленко Владислав.

Потім, коли дійство завершилось, присутні поділилися своїми враженнями.

Пропонуємо кілька бліц-інтерв’ю.

Владислав, мешканець Оболонського району:

Ця зустріч «Від серця до серця» звичайно не була святом заради свята, вона проходила в ключі несення тих самих людських цінностей, що і всі попередні концерти. І це найголовніше, коли змінюється відношення людей в позитивному ключі! Поки що, на мій погляд, День самоврядування не є звичним та популярним явищем серед людей на «нижньому рівні самоорганізації» (будинки, вулиці), в цьому плані ми тільки на початку цього шляху. Але ми рухаємося в цьому напрямі, показуємо людям, що це їх свято і вони є фактично центральною і самою важливою подією та приводом для нього. Це нагадування про цінності самоорганізації населення, важливості, небайдужості та активної позиції, реальної дії кожного громадянина на своєму місці, відповідальності за якість і правила свого життя та відношення до нього.

 Кушнір Ніна Миколаївна, мешканка Мінський пр. 12:

Я киянка, народилась у Києві, мешкаю в цьому будинку. Мені трохи соромно, тому що я вперше на концерті, хоча мене раніше постійно запрошували, але так траплялось, що в мене не виходило прийти. Я надзвичайно зворушена активністю мешканців нашого будинку! Ми ж звикли, що кожен у своїй норі і нікого нічого не стосується. Мені було дуже приємно! Я вважаю що такі справи робити потрібно, навіть необхідно! Людина повинна відчувати плече поряд та отримувати задоволення!

 Каплінська Тетяна Іванівна, заступник керівника ОСН БК «Мінський пр.12»:

Мені дуже подобаються живі концерти. Це зовсім інша справа, коли ти маєш живе спілкування з сусідами. Ти ближче їх пізнаєш, тому і взаємовідносини одразу стають ближчими. Ти розумієш, що живеш не сам, один, а живеш в будинку, де є багато людей, і добре, коли ти їх знаєш. Хочу побажати Юлії Василівні не припиняти мріяти, щоб вона продовжувала свою справу, знаходила нові можливості, як згуртовувати людей, допомагати їм будувати взаємовідносини у мирі та злагоді. Зі свого боку я буду продовжувати її підтримувати, як це робила попередні 8 років.

За інформацією керівника БК "Мінський просп., 12"

 

Перейти до спискуВерсiя для друку