Головна  →  Новини  →  19 грудня 2014

Обережно: тонкий лід – це небезпечно!

Відділ з питань надзвичайних ситуацій Оболонської районної у м. Києві державної адміністрації повідомляє, що протягом останніх років ситуація з виникненням надзвичайних ситуацій на водних об’єктах залишається тривожною.

Невблаганна статистика свідчить: нехтування елементарними правилами безпеки – основна причина загибелі людей на воді узимку.

Виходити на кригу за погоди, яка встановилася на більшості території України, вкрай небезпечно!

Пізня зима, не стійка погода, коливання температур, опади у вигляді дощу не забезпечують зміцнення льоду. А довго очікування бажання дітей розважатись на льоду уже дали свої трагічні наслідки.

 Шановні батьки та дорослі!

Відділ з питань надзвичайних ситуацій Оболонської районної державної адміністрації звертається до Вас з турботою та проханням, бережіть себе та своїх близьких, а особливу увагу приділяйте дітям. Не дозволяйте їм виходи на тонкий лід. Життя дитини – це найцінніше, що у нас з Вами є. Основною причиною їх загибелі та травмувань є ваша байдужість, самозаспокоєння, що з дитиною нічого не трапиться. Проведіть роз’яснювальні бесіди зі своїми дітьми. Розкажіть про небезпеку, яку приховує в собі водоймище. Проходячи поруч дітей, які граються на льоду, не залишайте це поза увагою, застережіть їх.

Шановні рибалки!  Під час зимового риболовства не рекомендується на невеликому майданчику пробивати багато лунок, стрибати і бігати по льоду, скупчуватись на льоду у великі групи. Рибалки повинні пробивати ополонки один від одного на відстані  5 –  6  метрів. Кожен любитель зимової розваги, при виході на лід, повинен мати з собою рятувальний жилет та мотузку довжиною 15 - 20 метрів із петлею на одному кінці й вантажем 400 – 500 гр. на іншому.

Якщо лід переходить група людей, то відстань між ними повинна бути повинна бути не менше 5  м. При переході льоду в невідомому місці потрібно взяти палицю, щоб за її допомогою перевіряти міцність льоду. Якщо від удару палиці з’явиться вода, то необхідно негайно повертатись назад. Ні в якому разі не перевіряйте лід ногою. Будьте розсудливими. Не зациклюйтеся на одному лише бажанні пори бачити. Дочекатися поки лід набере відповідної товщини.

Слід пам’ятати, що лід завжди тонший там, де є стік води, ростуть кущі, очерет, швидка течія, де є джерела або впадає струмок. 

Добродії! Не відправляйтеся на водоймища поодинці, не залишайте без нагляду дітей – ось основні заповіді Вашої безпеки та благополуччя.

 

ЗА УМОВ МІНЛИВОЇ ПОГОДИ ВИХІД НА ТОНКИЙ ЛІД

КАТЕГОРИЧНО ЗАБОРОНЕНО!!!

Перейти до спискуВерсiя для друку