Головна  →  Новини  →  15 січня 2015

Вечорниці "Вечори на хуторі поблизу Пріорки" в публічній бібліотеці ім. Анни Ахматової

Вечорниці "Вечори на хуторі поблизу Пріорки" в публічній бібліотеці ім. Анни Ахматової

Першою яскравою подією у цьому році в бібліотеці ім. Анни Ахматової стали традиційні українські вечорниці «Вечори на хуторі поблизу Пріорки». Працівники бібліотеки з серйозністю поставились до такої події та приготували цікаву програму вечора. 

Гості принесли власноруч приготовлені справжні українські страви, які мали тематичні назви: «Солохині чари», «Лапті по-пріорськи», «Бабусин погребок», «На заздрість сусіду», «Куренівські реберця», «Запіканка від Оксани» та інші.

За традицією вечорниць до бібліотеки прийшли всі сусіди, серед яких були працівники музею «Хата на Пріорці», бібліотекарі Куренівки та Пріорки та просто зацікавлені читачі, які захотіли бути свідками такої незрівняної події.

Всі присутні були у національному українському вбранні, господарями були Солоха, Оксана, Вакула та інші персонажі.

Гості з музею «Хата на Пріорці» представили традиційне українське дійство – водіння Кози та щедро защедрували.

Майстриня Н. Чередниченко провела майстер-клас з виготовлення символу цього року – кози. А далі на гостей чекали приємні сюрпризи – сценки та пародії на відомих людей. Для гостей був проведений цікавий аукціон, де всі бажаючи мали змогу виторгувати за символічну суму гуморні та веселі лоти. Всі гроші, які були зібрані на аукціоні, пішли на ліки бійцям АТО.

 

Вечір був повний на різноманітні рухливі конкурси та запальні танці. До святкового дійства приєднались маленькі щедрувальники, які отримали від господарів цукерки та були запрошені до столу.

 

Не забули й про традицію ворожити на святки. Всі наворожили собі добрий рік, гарні події та женихів хороших.

Українські гуляння сподобалися всім. Кожен йшов додому з подарунками, сувенірами, виграними лотами та з гордістю за те, що приєднався до справжніх вечорниць.

 

 

 

 

 

 

Перейти до спискуВерсiя для друку