Головна  →  Новини  →  26 січня 2015

Ціни на популярні сорти хліба для киян не збільшаться

«Соціальні» сорти хліба для кияни не будуть дорожчати. Це стало можливим завдяки підписанню міською владою з виробником хлібобулочних виробів інвестиційного договору зі створення  мережі торговельних точок з продажу хлібу, що користуються найвищим споживчим попитом. За умовами договору, ціна на такий хліб не збільшуватиметься впродовж трьох років.

«Ми використали всю повноту власних повноважень і ресурсів для стримування у Києві зростання цін на хліб, перш за все – тих сортів, які мешканці столиці купують найбільше. Наразі питома вага таких хлібобулочних виробів в місті доходить до 70%, – зазначив директор Департаменту промисловості та розвитку підприємництва Максим Кузьменко. – Ми досягли того, що кияни у спеціалізованих кіосках по всьому місту зможуть, як і раніше, купувати улюблений хліб за незмінними розцінками. А саме: «Український» - 5,25 грн, «Пшеничний» - 4,05 грн і батон «Київський» - 4,15 грн».

Також він розповів, що такі торгові точки розташовуватимуться у всіх мікрорайонах столиці. Вони з'являться передусім у місцях, де поблизу немає супермаркетів, магазинів з продажу продуктів та куди мешканцям столиці буде зручно діставатися.

«Ми будемо жорстко контролювати додержання інвестором всіх умов договору і підтримувати доступними нам ринковими засобами вигідні ціни на хліб у Києві. Забезпечення високої якості та доступності хліба відповідно до чинних державних стандартів – одне зі стратегічних завдань міської влади», - підсумував Максим Кузьменко.

kievcity.gov.ua

 

Перейти до спискуВерсiя для друку