Головна  →  Новини  →  27 січня 2015

У КМДА обговорили перспективи введення місцевих податків та зборів

Вчора, 26 січня, у приміщенні Київської міської державної адміністрації під головуванням першого заступника голови КМДА Ігоря Ніконова відбувся круглий стіл з теми: «Місцеві податки та збори. Проблеми і перспективи».

У заході взяли участь: директор Інституту економіки та прогнозування НАН України В. Геєць, в.о. ректора Національного університету державної податкової служби України П. Пашко, перший заступник виконавчого директора Асоціації міст України О. Мазурчак, представники Федерації роботодавців м. Києва, народні депутати, представники столичного бізнесу, а також викладачі профільного спрямування провідних університетів України.

Учасники розглянули проект рішення Київради «Про місцеві податки і збори» та обговорили найоптимальніші шляхи адміністрування місцевих податків у столиці. Багато уваги учасники приділили податкам на нерухоме майно та на землю.

Під час дискусії перший заступник голови КМДА Ігор Ніконов запропонував диференціювати податок на землю відповідно до напрямку роботи підприємств, які на ній розташовані: для виробничих ставка має складати 1%, тоді як невиробничий сектор повинен сплачувати 3% від нормативно-грошової оцінки. Крім того, Ігор Ніконов запевнив учасників круглого столу, що запропонована раніше максимальна ставка податку на нерухомість може бути знижена з 2 до 1%.

На засіданні круглого столу учасники також наголосили на недоліках чинного податкового законодавства в частині практичного застосування положень щодо місцевих податків і зборів, які можуть призвести до непорозумінь у майбутньому, та домовилися спільно підготувати пропозиції щодо внесення відповідних законодавчих змін.

 

kievcity.gov.ua

Перейти до спискуВерсiя для друку