Головна  →  Новини  →  27 січня 2015

Віталій Кличко: «Нова патрульно-постова служба столиці має бути не каральним органом, а сервісом для громадян»

Нова патрульно-постова служба столиці має бути не каральним органом, а сервісом для громадян і надавати якісні послуги киянам, зокрема, захист і забезпечення правопорядку. Про це заявив мер Києва Віталій Кличко в коментарі журналістам після ознайомлення з підготовкою до тестування кандидатів у патрульну службу Києва.

«Ми раді, що Київ став першим містом, з якого почалася реформа МВС. На тестування в нову патрульно-постову службу вже зареєструвалося 17 тисяч охочих, а відберуть 2 тисячі – такому конкурсу може позаздрити будь-який ВНЗ. Серед кандидатів різні люди – з вищою освітою, двома освітами, але головне – це патріоти, кияни, які хочуть працювати у своєму рідному місті, хочуть брати участь у змінах в ньому, – наголосив Віталій Кличко. – Ми повинні повернути довіру до правоохоронців, які надаватимуть якісний сервіс киянам, забезпечуватимуть правопорядок і матимуть гарну репутацію. Ми, як міська адміністрація, зробимо все, щоби кожен киянин чи гість столиці відчував себе впевнено і захищено», – підкреслив мер Києва.

Віталій Кличко зазначив, що має буде створена така структура, коли звичайний громадянин у будь-якій ситуації буде звертатися за допомогою до патрульної служби, і точно знатиме, що він отримає цю допомогу.

Київський міський голова пообіцяв всіляко сприяти тому, щоб на вулицях Києва з'явилися ввічливі, добре оснащені поліцейські, які дотримуються законів, а самі б вони пишалися своєю роботою.

«Я впевнений, що позитивний досвід Грузії щодо реформи поліції буде втілений в Україні і, зокрема, в Києві. Щоби професія поліцейського по праву стала справді престижною», – зауважив Віталій Кличко.

У свою чергу перший заступник міністра внутрішніх справ України Екатерина Згуладзе-Глуксманн зазначила, що перший тур тестування, який сьогодні розпочався, вже пройшли 130 аплікантів. Вона зауважила, що серед кандидатів у нову патрульно-постову багато жінок – 37%. Перші нові патрулі мають з’явитися у Києві вже в червні. Зарплати для патрульних поліцейських становитимуть 6-8 тис грн. Вони вже закладені в Державний бюджет.

kievcity.gov.ua

Перейти до спискуВерсiя для друку