Головна  →  Новини  →  29 січня 2015

Депутати Київради затвердили бюджет Києва на 2015 рік та Програму економічного та соціального розвитку столиці

Депутати Київської міської ради затвердили Програму економічного та соціального розвитку, а також бюджет Києва на 2015 рік. За затвердження Програми економічного та соціального розвитку проголосували 87 депутатів, за прийняття бюджету столиці – 85.

Так, доходи бюджету на поточний рік затверджені у сумі понад 22 млрд 215 млн грн, у тому числі доходи загального фонду бюджету – 20 млрд 722,8 млн грн, доходи спеціального фонду бюджету Києва – 1 млрд 492 млн 397,2 тис. грн, у тому числі бюджету розвитку – 665 000 млн грн.

Видатки бюджету столиці на 2015 рік затверджені у сумі 20 млрд 301 млн 459 тис. грн, у тому числі видатки загального фонду бюджету міста Києва 17 млрд 423 млн 519 тис. грн, видатки спеціального фонду бюджету – 2 млрд 877 млн 940 тис.гривень.

Програмою економічного і соціального розвитку м. Києва на 2015 рік передбачені заходи, які спрямовані на реалізацію системних реформ, визначених Стратегією сталого розвитку «Україна-2020» та відновлення стабільної роботи в усіх галузях міського господарства, нарощування ресурсного потенціалу міста.

До основних заходів Програми увійшли такі галузі:

* транспортна інфраструктура (завершення реконструкції Поштової площі, будівництво Подільського мостового переходу, реконструкція автошляхів міста, капітальний ремонт доріг та багато іншого);

* енергозбереження (оснащення житлових будинків тепло лічильниками, термосанація закладів освіти, встановлення індивідуальних теплових пунктів в

житловому фонді, реконструкція систем гарячого водопостачання та теплозабезпечення з використанням новітніх технологій тощо);

* житлово-комунальне господарство (капітальний ремонт житлового фонду, продовження робіт із будівництва та реконструкції каналізаційних колекторів та водопроводів, виконання протиаварійних (протизсувних) заходів та інше);

* соціальна інфраструктура (планується завершити будівництво та реконструкцію дошкільних освітніх закладів та шкіл та реконструкцію будівлі для розміщення територіального центру соціального обслуговування пенсіонерів м.Києва та центру соціальної реабілітації дітей-інвалідів на вул.О.Теліги, 37-Г у Шевченківському районі, розпочати реконструкцію кінотеатру «Жовтень», продовжити реставрацію театру оперети і реконструкцію лікарняних закладів Києва).

Загалом планується проводити роботи з будівництва та капітального ремонту майже на 2000 об’єктах міської інфраструктури.

kievcity.gov.ua

Перейти до спискуВерсiя для друку