Головна  →  Новини  →  29 січня 2015

Протягом 2014 року оболонські суб’єкти господарювання сплатили до державної казни близько 2,5 мільярдів гривень

Про це повідомив під час проведення брифінгу виконуючий обов’язки начальника ДПІ в Оболонському районі ГУ ДФС у м.Києві Андрій Пащенко.

За оперативними даними у минулому році до державного бюджету платники податків Оболонського району столиці сплатили понад 1 770  млн. грн, що на 179,6 млн. грн більше ніж у 2013 році. До місцевого бюджету сплачено 711,6 млн.грн., а це на 47,8 млн.грн. більше минулорічних показників.

Як зазначив Андрій Миколайович, постійним лідером у наповненні бюджету залишається податок на додану вартість, який складає 40,5 % усіх платежів від загальної суми збору до зведеного бюджету. Протягом 2014 року його сплачено понад 1 млрд.  гривень, що на 128,1 млн. грн. більше, ніж за аналогічний період минулого року.

Наступним вагомим джерелом наповнення   бюджету є податок на доходи фізичних осіб. З початку року його надійшло більше 720 млн. грн., що на 73,8 млн. грн. більше, ніж у минулому році. Така динаміка зумовлена, в тому числі, і проведенням комплексу заходів, які направлені на підвищення рівня заробітної плати та погашення заборгованості із заробітної плати на підприємствах.

Керівник податкової інспекції підкреслив, що місцеві бюджети виконують надзвичайно важливу роль, оскільки вони є фінансовою основою місцевого самоврядування. За рахунок цих коштів фінансуються найбільш значні заходи держави в галузі освіти, охорони здоров’я, соціального захисту – всі ті витрати, які зачіпають інтереси широких верств населення.

На завершення зустрічі Андрій Миколайович висловив подяку представникам ЗМІ за розміщення роз’яснювальних матеріалів на сторінках газет та журналів для платників, які під час тяжкої для країни економічно-соціальної ситуації продовжують своєчасно сплачувати податки та збори.

ДПІ в Оболонському районі ГУ ДФС у м. Києві

Перейти до спискуВерсiя для друку