Головна  →  Новини  →  14 лютого 2015

Коли влада повертається обличчям до людей

 Вже давно стало звичним не довіряти владі, тому що всі, хто приходили  до влади, втягувались у систему. Систему, яка ґрунтувалась на корупції, хабарництві, зневаги до закону, прямої чи  опосередкованої неповаги  до людей. Обкрадались  цілі громади, у них забирали усе, аби задовольнити  власні потреби.  

Так було і у нашому мікрорайоні.  Селищем  Водогін  колись опікувалась Дніпровська Водопровідна станція,  де воно стояло на балансі.  Коли розбудовувався  цей населений пункт, були враховані всі потреби його мешканців.  Керівництво ДнВС потурбувалось про фізичний  і моральний стан здоров’я своїх робітників.   В мікрорайоні були: клуб, бібліотека з читальним залом, спортзал, більярдна, музичні колективи, - одним словом все, що потрібно для всебічного розвитку людини.  Як результат, наші спортивні команди займали призові місця  в змаганнях на першість України та міста Києва. Не відставали і в конкурсах з художньої самодіяльності.

З передачею селища на баланс району усі приміщення соціального призначення поступово були переведені із нежилого в житловий фонд і продані, як квартири. У громади не лишилось нічого. В результаті, за останнє  десятиріччя в мікрорайоні  в рази погіршилась криміногенна ситуація. Люди, особливо молодь, скочувались у прірву алкоголізму і наркоманії. Ця тенденція розвивалась, тому що молоді не було  куди себе подіти. В  мікрорайоні не залишилось приміщень, де можна було б залучитися до корисної справи чи то в спорті, чи в художній самодіяльності.                                                   

В розпачі від такого стану справ ми звернулися до нового голови Оболонської  районної в м. Києві державної  адміністрації  ЦИБУЛЬЩАКА  О.Л. Одразу ми відповіді не отримали, і подумали – буде як  і було.

Але Олександр Леонідович провів не одну зустріч і з представниками Комітету мікрорайону, і з мешканцями селища. Голова району особисто приїжджав до нас в мікрорайон, вивчав ситуацію на місці, зустрічався  з різними категоріями населення. Таким чином, вивчивши істинний стан справ, голова райдержадміністрації прийняв рішення,  від якого у громади змінилось відношення  до влади.  Якщо відверто, то ніхто не сподівався, що влада повернеться обличчям до людей, що інтереси громади переважать інтереси деяких посадовців і окремих осіб.                                                                                

За цим рішенням по вул. Дніпроводській 13/1 в нежитловому приміщенні  буде єдиний адміністративний центр мікрорайону, де люди зможуть вирішувати всі питання в одному місці,  а приміщення в 120 кв.м в будинку  № 7 по вул. 8 Березня передається для спортзалу та інших закладів соціального призначення.

Це рішення зняло не тільки проблему проведення молоддю дозвілля, залучення її до занять фізичною культурою і спортом, а й зняло створену попередньою владою соціальну напругу у населення.

Тепер ми знаємо і відчуваємо, що у нас є влада, яку ми можемо поважати, йти за нею і, якщо потрібно,  - захистити її, тому що вона істинно, об’єктивно і щиро може дивитись людям в очі і знати, що люди з цією владою.  

 Низький Вам уклін, Олександре Леонідовичу, і щира подяка від усієї громади.

Вслід за лідером району, в нашій районній адміністрації пробились перші паростки посадовців нового спрямування.

Мені, як керівнику  Комітету мікрорайону, доводиться часто вирішувати службові питання з чиновниками різного рангу  міських і районних структурних підрозділів. З цього приводу можу зауважити, що саме в районній адміністрації є багато таких чиновників, якими ми хотіли б їх бачити. Вони самі шукають можливості, як допомогти людям, самі їх  знаходять, ідуть на зустріч і допомагають вирішувати існуючі  проблеми.

З перших консультацій про створення ОСН мікрорайону і до сьогодні нам допомагає в усіх справах Петро Олександрович СОВЕНКО, який займає посаду керівника апарату райдержадміністрації.

Успадкував від нього турботу про підлеглі  підрозділи і відділ з питань внутрішньої політики та зв’язків з громадськістю РДА, який очолює Ольга Юріївна ТЮКАЧОВА.

 Корисні поради, консультації і практичну допомогу ми постійно отримуємо від завідувача сектором транспорту, енергетики та зв’язку Петра Івановича ШИМОНА і та його колеги Ігоря Юрійовича ЛЮДКЕВИЧА 

Найщиріша вдячність , особливо  від людей старшого віку та осіб з особливими потребами, надходить на адресу начальника управління охорони здоров’я НЕКРАСОВОЇ Мар’яни Анатоліївни,  яка завжди знаходить час на спілкування з різними верстами населення мікрорайону.

Знає дорогу до молоді  мікрорайону начальник відділу у справах сім’ї , молоді  та спорту ОБРАЗЦОВ  Олександр Валентинович.  Отримавши за рішенням голови РДА приміщення для спортзалу, ми разом розробляємо програму фізичного і морального зцілення молоді.

Суттєву допомогу в роботі з молодими сім’ями ми отримуємо від районного Центру соціальних служб для дітей, сім’ї та молоді, який очолює ДМИТРІЄВА Олена Миколаївна.

Разом з директором КП по утриманню зелених насаджень КОВАЛЬЧУК Марією Олексіївною ми тримаємо у зразковому стані лісову ділянку, яку плануємо сумісними зусиллями перетворити у парк відпочинку не тільки для мешканців Водогону, а для всієї Оболоні.

Невід’ємною частиною життя мікрорайону стали ярмарки з продажу продуктів сільського господарства, в проведенні яких ми отримаємо допомогу від відділу з торгівлі та споживчого ринку, де начальником відділу є ОРЖЕХОВСЬКА Любов Антонівна,  та зокрема від  Лілії  Василівни РУДЕНКО .

 Саме таке ставлення до виконання службових обов’язків є взірцем усвідомлення свого місця призначення як керівників структурних підрозділів, так і простих посадовців державних установ.  Їх досвід роботи вартий узагальнення і поширення серед інших фахівців.      

На завершення хочу сказати всім вам велике спасибі, так тримати, разом ми переможемо, а тим, хто не усвідомлює своє місце призначення, ганьбить високе звання державного службовця, нагадуємо, що люстрація тільки починається і торкнутися може кожного.

                                                                 Керівник ОСН «Комітет мікрорайону    

                                                                 "Селище Водогін, хутори Микільський та Редьки»

                                                                 В.Г.ВІКТОРІВ

Перейти до спискуВерсiя для друку