Головна  →  Новини  →  3 березня 2015

Мистецтво доступне кожному

28 лютого 2015 року підлітки та молодь Центру соціально-психологічної реабілітації відвідали тактильну інтерактивну виставку художника Сергія Поноченюка у Національному музеї Тараса Шевченка.

Виставка «Погляд» - це унікальний художньо-соціальний арт-проект.

Мета проекту - привернути увагу громадськості до проблем соціальної адаптації людей з порушенням зору.

Переводячи живопис олією у дерево за допомогою різьби, художник пропонує кожному доторкнутися до зображення і відчути життєдайну енергетику дерева та сформувати власне незабутнє враження від побаченого.

Серед вихованців нашого закладу теж є слабозорі та незрячі люди. Відвідавши цю унікальну виставку вони отримали неповторну можливість доторкнутися до картин, відчути їх на дотик, прослухати магнетичний аудіо супровід до кожної роботи художника та отримати незабутні відчуття та враження, адже  вперше в житті змогли побачили картини!

Під час відвідування виставки молодь та педагоги Центру мали змогу особисто познайомитися з художником, зробили пам’ятне фото, поспілкувалися про роботу закладу та запросили Сергія до себе у гості.

Сергій Поноченюк зміг відкрити світ художньої краси тим, хто раніше був позбавлений такої можливості.

Ще одним проектом художника є друк серії книг «12 місяців» для слабозорих та незрячих, що містить плаский друкований текст, шрифт Брайля та аудіосупровід.

Але й на цьому митець не зупинився - дві дерев’яні копії полотен художника представлені у формі розвиваючих пазлів, що дозволяє кожному відчути себе творцем та зібрати власний художній твір.

Це варто побачити, почути, та відчути!

Виставку продовжено до 31 березня 2015 року. Не втрачайте можливості побачити це на власні очі. Ви будете у захваті!

 

 

Перейти до спискуВерсiя для друку