Головна  →  Новини  →  20 березня 2015

В бібліотеці ім. Анни Ахматової вібдулось нагородження авторів короткометражного фільму "Хвилина усвідомлення"

В бібліотеці ім. Анни Ахматової вібдулось нагородження авторів короткометражного фільму "Хвилина усвідомлення"

 15 березня 2015 року бібліотека ім. Анни Ахматової стала справжнім осередком кіномистецтва. В гості завітав телеканал "Культура", аби відзняти репортаж про нагородження авторів короткометражного фільму "Хвилина усвідомлення" дипломами 10 міжнародного фестивалю "Духовні джерела".

Актриса Юлія Сак отримала нагороду за виконання жіночої ролі у фільмі режисера Кирила Кужалева «Хвилина усвідомлення».

Голова оргомітету фестивалю Валерій Степанян-Григоренко також нагородив режисера Кирила Кужалева дипломом третього ступеню за кращий короткометражний фільм («Хвилина усвідомлення»), Ольгу Тичину – за кращий сценарій до фільму, і композитора Олега Разумовського – за музичне оформлення фільму.

Минулого року саме у цій бібліотеці відбувся допрем'єрний показ першого фільму з циклу "Хвилина осяяня", тож не дивно, що нагороди знайшли своїх героїв саме у стінах нашої бібліотеки.

Нагороди митцям також вручала мистецтвознавець Ірина Бондарчук, яка окрім всього є ще й письменницею. У квітні цього року вийде її книга, «Кассандра «Серебряного века» про Анну Ахматову. Пані Ірина у цей вечір порадувала нас достроковою презентацією книги та подарувала нашій бібліотеці примірник свого творіння, зазначивши, що присвятила його всім жінкам України.   

На продовження вечора Юлія Сак показала уривок з моновистави «Княгиня Ольга». Актриса змогла передати весь душевний біль та страждання великої Жінки минулого.

І це був не останній подарунок від наших шановних гостей. 
Режисер Кирило Кужалев представив відвідувачам декілька своїх документальних короткометражних фільмів. Серед них: «Бригантина», «Самотність», «Актриса Юлія Сак».Кожен фільм Кирила Кужалева був зустрінутий вигуками «Браво!».

По закінченні вечора всі присутні дякували гостям-митцям за отримані емоції, що сколихнули душу.

Перейти до спискуВерсiя для друку