Головна  →  Оголошення  →  27 березня 2015

Цієї зими Київ заощадив 16% на споживанні природного газу – Ігор Ніконов

У порівнянні з минулим роком столиця за опалювальний сезон 2014-2015 рр. заощадила 16% від загальної кількості спожитого природного газу, який використовується для вироблення теплової енергії. Такої економії вдалося досягти за рахунок впровадження енергозберігаючих технологій та комплексної підготовки до зими всіх комунальних служб міста. Про це заявив перший заступник голови Київської міської державної адміністрації Ігор Ніконов в ефірі телеканалу «Київ».

«Всі без винятку житлові будинки були перевірені, а найбільш критичні, з позиції енерговитрат, були утеплені – встановлені нові вікна, відремонтовані дахи та двері, вдосконалено систему терморегуляції», – зазначив він.

Водночас, за словами Ігоря Ніконова, аналіз ситуації цієї зими дозволив столичній владі визначити основні проблеми житлово-комунального господарства Києва, найбільші з яких – розбалансована система опалення та несанкціонований забір тепла.

Так, за допомогою тепловізійної зйомки було встановлено, що в багатьох квартирах міста системи опалення виведені на балкони і, фактично, гріють повітря. Тоді як за спожите тепло сплачують не лише власники таких помешкань, а й їхні сусіди.

«І щоб кияни чітко розуміли, скільки тепла споживається у всьому будинку, де найбільше енергії втрачається і як можна її зекономити, ми розробили енергопаспорт для кожного будинку, який обслуговується комунальними організаціями. На сьогодні вже підготовлено понад 7 тисяч таких документів – кожен охочий може з ними ознайомитися, звернувшись до власного ЖЕКу», – додав він.

kievcity.gov.ua

Перейти до спискуВерсiя для друку