Головна  →  Новини  →  27 березня 2015

У Києві створили стіну пам'яті Олексія Дурмасенка, кіборга, який загинув в боях за Донецький аеропорт

Ще на одну сумну стіну пам'яті стало більше. У столиці відбулося урочисте відкриття Меморіальної стіни пам'яті загиблого у АТО кіборга - Олексія Дурмасенка, випускника гімназії «Потенціал», який героїчно загинув у бою на Донбасі. На меморіальній стіні представлені фотографії та особисті речі кіборга.

Упродовж 12 діб Олексій захищав Донецький аеропорт. Загинув 29 грудня у Пісках. Незадовго до смерті разом із двома побратимами Олексій встановив український прапор над новим терміналом донецького аеропорту. Поховали Олексія Дурмасенка, на позивний "Динамо", в Києві на Алеї героїв Лісового кладовища.

На відкриття завітали багато гостей. Відкрити меморіал і вшанувати загиблого хвилиною мовчання прийшов і побратим Олексія - Олег Левечук, який на декілька днів приїхав додому на відпочинок. Боєць добре пам'ятає той день, коли на їхній блокпост напали бойовики. Тоді загинув його товариш…

Директор гімназії "Потенціал", яку закінчив Олексій Дурмасенко — Малішевська Алла Петрівна розповіла про шкільні роки Олексія, про його постійну потребу в справедливості, щирості та вірності.

Над створенням меморіальної дошки працювали батьки Олексія та працівники столичної бібліотеки, в якій представлений стенд.

Олексій Дурмасенко за фахом був ландшафтним дизайнером. З початком Майдану він полишив престижну роботу в Москві та переїхав до Києва, брав активну участь у протестах. На Донбас поїхав добровольцем.

Герої не вмирають!

Слава Україні! Героям Слава!

 

img_2475
img_2477
img_2480
img_2487
img_2484
img_2491
img_2509
img_2541
 
Перейти до спискуВерсiя для друку