Головна  →  Новини  →  1 квітня 2015

Екологічна експедиція «Зелена планета»

З 23 по 28 березня 2015 року для вихованців Дитячого оздоровчо-екологічного центру було організовано першу дитячу екологічну експедицію «Зелена планета» на базі санаторію «Київ+» міста Моршин.

Метою проведення експедиції було ознайомлення дітей з природно-заповідним фондом України, флорою та фауною рідного краю, надання елементарних знань про лісові та водні ресурси краю, надра України, важливість охорони атмосферного повітря, виховання у дітей дбайливого ставлення до природи, особистої відповідальності за стан навколишнього середовища, популяризація умінь та навичок у питаннях екології, захисту та збереження природи, привернення уваги до проблем навколишнього середовища, залучення дітей до захисту флори та фауни, догляду та піклуванню за рослинами та тваринами.

В ході проведення експедиції, 22 учасники, на чолі з керівниками Вишневською Ганною Петрівною – заступником директора з навчально-виховної роботи та Макарською Тетяною Іванівною керівником гуртка «Пісенна мозаїка» ДОЕЦа розширили та збагатити знання про сезонні зміни в житті рослин та тварин.

Крім того, було проведено інші заходи, а саме:

«Знай. Люби. Бережи. А ось вже і весна!», метою проведення якого було зосередити спостережливість та увагу, пробудити інтерес до живої природи, сезонних змін в природі, любов та дбайливе ставлення до навколишнього середовища. В ході заняття діти прослухали розповідь педагогів, відгадували загадки про весну, мурах, рослини; дізнались про історичні назви весняних місяців, провели бесіду про зміни в житті тварин навесні, дізналися про правила поведінки в природі весною. В процесі складання асоціативного куща, виконали командні роботи «Весна» та «Звірі, комахи, птахи». Наприкінці заняття юні учасники виконали пісні: «Весна» на слова Т.Г.Шевченка, «Розкажи про Україну» та «Україна – це я!».

Також проведено «круглі столи» «Зелена красуня», «Збережемо першоцвіт», «Вода. Її користь та властивості», «Друзі наші менші».

В рамках проведення заходу «Зелена красуня» діти дізналися чому неможна вирубувати ліси, що таке «зелені легені», різницю між сосною, ялинкою та ялицею. А також, як вони ростуть, які за розмірами вони бувають, які умови їх вирощування.

«Збережемо першоцвіт» виявився особисто приємним заходом для маленьких паняночок. Саме дівчаткам було найцікавіше побачити як проростають перші весняні квіти України. А дехто бачив справжній пролісок вперше в житті!

Про зелені насадження нашої країни та зокрема Львівської області дітям розказала професійний біолог, ландшафтний дизайнер Наталія Михайлівна Косолович.

Дехто з дітей думав, що вода може бути тільки в Києві з крану. А завдяки проведенню заходу «Вода. Її користь та властивості», діти побачили як може виглядати криниця (у вигляді глечика) та дізналися що таке джерельна вода. А користь джерельної питної води кожен відчув на собі.

Всім любителям «Друзів наших менших» надовго запам’ятався візит до заповідника з оленями. Це вам не домашній кролик, котик або хом’ячок! Тут діти познайомились з дикими тваринами, які живуть в цій місцевості, мали змогу їх погладити та нагодувати.

В рамках передбаченої екскурсійної програми діти ознайомилися з пам’ятниками історії, культури та архітектури місцевості. Побували в містах Моршин та Львів, відвідали Гошівські монастирі, гірський водоспад в селищі Кам’янка.

З приємністю відзначимо, що серед бажаючих взяти участь в експедиції знайшлись і батьки вихованців Дитячого оздоровчо-екологічного центру, які також окремою командою виконували всі завдання та вправи.

Окрім набути теоретичних та практичних знать всі учасники експедиції мали можливість відчути на собі позитивний вплив унікальної мінеральної води, спробувати кисневі коктейлі та пройти процедуру аромотерапії.

Всі учасники експедиції виявили бажання взяти участь в наступній подорожі.

 

Перейти до спискуВерсiя для друку