Головна  →  Новини  →  17 квітня 2015

Фінал літературного конкурсу в бібліотеці ім. О.С. Пушкіна

15 квітня 2015 року в Центральній публічній районній бібліотеці ім. О.С. Пушкіна яскраво пройшов урочистий фінал літературного конкурсу юних казкарів «Я в казку дивную свою усю фантазію ввіллю, зроблю усе живим, чудовим, - таємності, розкошів повних і в казці дійсність відіб’ю», який був організований з нагоди святкування 210-ї річниці від дня народження відомого на весь світ датського казкаря Г.Х. Андерсена співробітниками дитячого відділу бібліотеки за участю запрошених членів журі. 
Сам конкурс тривав більше місяця, протягом якого юні читачі разом із батьками готували літературні твори. Усі взялися до справи серйозно й попрацювали на славу! За умовами конкурсу, у змаганні брали участь діти віком до 12 років. Тож, серед учасників були і дошкільнята, і діти молодшого шкільного віку. Зважаючи на те, що найменші учасники конкурсу ще не завжди вміли писати, для них умовами передбачалася допомога батьків та інших членів родини.

Хочеться зазначити, що у цей хвилюючий та радісний день до бібліотеки завітало дуже багато гостей: у першу чергу, це були юні конкурсанти із батьками, однокласниками та друзями, що прийшли їх підтримати. Завітали також два шкільних класи у супроводі вчителів-філологів, які, до того ж, були й членами нашого журі.

І ось, нарешті, фінал змагання! На початку заходу начальник дитячого відділу Коваль Надія Петрівна представила журі, почесних гостей та коротко розповіла про сам конкурс, його вимоги та умови. Конкурсні твори уважно вивчалися членами журі.

Справжнім подарунком для усіх присутніх стало те, що на свято прибула почесна гостя – знаменита українська дитяча письменниця, журналіст та надзвичайно талановита й чарівна жінка, пані Зірка Захаріївна Мензатюк.

Вона, разом із своєю колегою, представником видавництва Старого Лева, презентувала багато своїх видань, познайомила дітей з її захоплюючими історіями, водночас, казковими й дуже схожими на наше повсякденне буття, розповіла присутнім про свій письменницький шлях, спогади дитинства та цікаві моменти життя, згадала про наше минуле та сьогодення і те, як впливають історичні події на письменницькі вподобання, стиль і тематику літературних творів молодого письменника.

Діти захоплено слухали письменницю, а потім задавали питання – відчувалося, що спілкування з досвідченим літератором надихає їх.

А далі настав хвилюючий момент – голова конкурсного журі, головний методист ЦБС Оболонського району м. Києва Дорогих Вікторія Валеріївна, оголосила результати змагання.

Спочатку вона називала номінацію, а потім представляла аудиторії кожного учасника конкурсу та презентувала його твір. Те, що казки юних авторів були дійсно цікаві, лише підкреслювала жвава реакція на них присутніх дітей та дорослих – короткі перекази конкурсних робіт щиро цікавили дітей, але організатори не розкривали усіх таємниць, спрямовуючи усі питання аудиторії до юних авторів. Усі конкурсанти дійсно натхненно попрацювали над своїми казками й проявили талант та винахідливість.

Був і дуже приємний сюрприз – «Зіркова номінація»: сама письменниця, Пані Зірка, вручила свою книгу «Таємниця козацької шаблі» з автографом Даниліну Дмитру («Музей драконячої кістки»), твір якого вона відзначила за оригінальність.

Після завершення урочистої та веселої церемонії нагородження усі присутні мали чудову нагоду поспілкуватися із Панею Зіркою, придбати її книжки та отримати автограф. Це було чудове, радісне та тепле спілкування, усі фотографувалися на пам'ять з письменницею, розглядали подарунки.

 

Нагороди отримали:

1. Гришко Іван, 8 р. за казку «Вітерець» та Давидова Єлизавета 8 р.за казочку «Малятка – кошенятка» в номінації «Казочки – куцохвостики» (коротенькі історії)

2. Романюк Яна, 8 р. за казку «Цікаве перетворення», Клочко Олександра, 5 р. за казку «Пригоди Баби – Яги» та Хижуни Богдан та Христина за казку «Пригоди маленького Ганса» в номінації «Класична казка»

3. Данилін Дмитро, 10 р. за казку «Музей драконячої кістки», Ільїн Іван, 10 р. з мамою Наталею за казку «Мелена та зачарований ліс» та Ступак Марія, 9 р. за казку «Кішка у рожевих пуантах» в номінації «Казка – фентезі»

4. Мусієнко Софія, 5 р. за казку «Сон принцеси Софії» в номінації «Мамина казка» (казка яку допомагали писати батьки)

5. Грунін Андрій, 11 р. за казку «Пригоди у заповіднику» в номінації «Екологічна казка»

Кожен з них отримав Подяку за участь у конкурсі та подарунок – яскраві видання найкращих українських та світових казок.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Перейти до спискуВерсiя для друку