Головна  →  Новини  →  27 квітня 2015

У Києві з’явився офіційний довідник вулиць

Відповідно до рішення Київради № 34/899 від 22 січня 2015 року, у столиці затверджено офіційний довідник «Вулиці міста Києва».

За словами заступника директора Департаменту містобудування та архітектури Андрія Вавриша, довідник є відправною точкою для впорядкування назв вулиць у столиці України.

«Довідник містить інформацію про більш ніж 2,5 тисяч об’єктів: алеї, бульвари, вулиці, набережні, площі, провулки, узвози. Це інформація про їхні назви, розташування, офіційні документи, унікальний код, а також QR код, завдяки якому забезпечується зв’язок довідника з порталом Містобудівного кадастру Києва, де зберігається повна історія найменувань вулиць та копії відповідних рішень», – повідомив Андрій Вавриш.

Він також додав, що доступ до цієї інформації відкритий для усіх зацікавлених осіб через портал Містобудівного кадастру Києва. Довідник створено на основі реєстру вулиць, який за словами Андрія Вавриша, має важливе економічне значення.

«Реєстр вулиць є базовою інформаційною основою для створення електронного реєстру адрес. Адреса нерухомого майна, його точна і безпомилкова ідентифікація у просторі є гарантією конституційного права власності на це нерухоме майно», – зазначив Андрій Вавриш.

Актуальний варіант довідника викладено на сайті Департаменту містобудування та архітектури.

 

kievcity.gov.ua

Перейти до спискуВерсiя для друку