Головна  →  Новини  →  27 квітня 2015

Столична влада хоче позбутися посередників у продажу торгових місць

Підприємці Києва чи не вперше за останні кілька років можуть стати власниками торгових місць без посередників. Про це заявив директор Департаменту промисловості та розвитку підприємництва КМДА Максим Кузьменко. За його словами, новий порядок розміщення об’єктів сезонної торгівлі покладе початок практиці «малий бізнес – без посередників».

«Ми запроваджуємо систему, яка, вірю, буде вигідна всім сторонам – і бізнесменам, і місту. Підприємцям – бо отримають торгове місце на тривалий період за єдиною ціною (мінімальна вартість торгової точки становить трохи більше 2000 грн. за сезон (5 місяців), що за місяць складає 400 грн.). Важливо, що жодних додаткових клопотів вони не матимуть – ні з вивозом сміття, ні з можливими «кришувальниками». Місту ж це вигідно, адже це перший крок не лише до охайності, але й до реального наповнення бюджету», – акцентує увагу керівник Департаменту.

Звичайно, каже він, є дуже багато зацікавлених у тому, щоб підприємці жили за старою схемою:

«Кого не влаштовує прозора схема? Тих, хто звик наживатися на людях і не нести за це відповідальності. Передусім це перекупники, які хочуть купувати за безцінь, а здавати дорого. Дезінформують людей і представники нібито «вирішуючих органів» – ця категорія всіма силами прагне зберегти вплив над підприємцями. Але ми маємо спільними зусиллями побороти цей архаїзм, і це особливо важливо у наш економічно непростий час».

Максим Кузьменко додав, що сьогодні всі охочі взяти участь у торгах можуть оформити заявки у Дозвільному центрі, що розташований за адресою: Дніпровська набережна, 19-Б. Центр працює у понеділок з 9:30 до 18:00, вівторок – з 9:00 до 20:00, середу – з 9:00 до 18:00, четвер – з 9:30 до 20:00, п’ятницю – з 9:30 до 16:45 і в суботу – з 9:00 до 16:00. Крім того, для підприємців працює «гаряча лінія» 235-03-29, за якою допоможуть розібратися із оформленням заявок, розкажуть про цікаві об’єкти тощо.

Оформити заявки без сторонньої допомоги можна на офіційному сайті http://dprp.kga.gov.ua/

 

kievcity.gov.ua

Перейти до спискуВерсiя для друку