Головна  →  Новини  →  28 квітня 2015

Свято "Поетична зоря України" в бібліотеці ім. О.С. Пушкіна

21 квітня 2015 року в центральній публічній районній бібліотеці ім. О.С. Пушкіна відбулось свято поезії, присвячене 85-річчю від дня народження поетеси Ліни Костенко.

Українську поезію сьогодні важко уявити без Ліни Костенко. У її дивовижному за красою та силою поетичному голосі гармонійно поєдналися зворушлива ніжність жінки і твердість духу справжнього борця, філософська заглибленість у проблеми буття і пристрасна емоційність. Вона прийшла у світ української поезії у дерзновенний і обнадійливий час, коли молоде покоління шістдесятників потужно заявило про світанок нового дня в мистецтві і суспільстві.

Завідуюча публічної бібліотеки ім. Самеда Вургуна Чеботарьова Галина Миколаївна познайомила слухачів з любовною лірикою поетеси.

Доторкнутись серцем і душею до творчості поетеси, щоб зачерпнути з животворної криниці її духовності, змогли студенти Національної Музичної Академії ім. П.І. Чайковського – Ольга Махлаєва і Валентин Добровінський. У їх виконанні прозвучали ліричні пісні на поезії Ліни Костенко.

Учні спеціалізованої школи № 239 прочитали вірші пані Ліни.

Незабутні враження залишаться в пам’яті кожного, хто доторкнувся до творчості Великої поетеси.

 

 

 

 

Перейти до спискуВерсiя для друку