КМДА Київська міська державна адміністрація


30 квітня 2015

Подбаємо про пожежну безпеку нашого міста разом!

Зважаючи на потепління та відносно суху погоду, в лісопаркових зонах та на відкритих територія столиці спостерігається підвищення пожежної небезпеки, горить суха минулорічна трава, листя. Лише за останній місяць, станом на 25 квітня, в Києві горіло майже 85 га трав’яного настилу. В цей період сталося 114 пожеж на відкритій місцевості та 15 – в лісопаркових зонах міста.

Здебільшого, причиною займань є необережність громадян, які не задумуючись, кидають недопалки, залишають незагашені осередки вогнищ, не дотримуються правил пожежної безпеки при розведенні багаття, чи просто навмисно спалюють сухостій. Як результат, полум’я швидко охоплює велику площу, підбирається до населених пунктів, будівель, лісів тощо. 

Рятувальники неодноразово звертали увагу населення на дану проблему. Проте далеко не всі зважають на застережливі заклики і продовжують розводити вогнища в невідповідних місцях та нехтувати правилами пожежної безпеки.

Лише за минулу добу через таку поведінку виникло 4 пожежі трав’яного настилу, загальна площа яких становить більше 4-ох га. Звісно ж, рятувальники виправили ситуацію та загасили вогонь, не допустивши більш трагічних наслідків. Але кияни мають розуміти, що таке відношення до природи, до екології, до цінностей міста, призведе до безповоротних змін і поступово знищуватиме Київ.

З наближенням травневих свят рятувальники прогнозують збільшення таких пожеж. Адже саме в ці дні кияни та гості столиці полюбляють влаштовувати пікніки, розводити багаття, запалювати мангали для шашликів і відпочивати на природі.

У зв’язку з цим рятувальники в черговий раз звертаються до населення столиці з проханням бути пильними та обережними. Не нехтуйте власною безпекою, адже Ваші дії формують Ваше майбутнє. Почнемо з себе, не треба брати приклад з безвідповідальних осіб. Можливо, Ви врятуєте комусь домівку, а то й життя, якщо зайвий раз не підпалите сміття біля Вашого дому чи не викинете палаючий сірник по дорозі.

Правила поводження в лісі 

Оболонське РУ ДСНС України у м. Києві



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.