Головна  →  Новини  →  30 квітня 2015

В Центрі соціально-психологічної реабілітації дітей та молоді облаштували сенсорну кімнату для занять із сенсорного та пізнавального розвитку

Діяльність Центру соціально-психологічної реабілітації дітей та молоді з функціональними обмеженнями спрямована на відновлення та підтримку фізичного та психічного стану дітей та молоді з інвалідністю, їх адаптацію та інтеграцію в суспільство. Одним із головних напрямів роботи з дітьми дошкільного віку є розвиток сенсорної інтеграції.

Вже багато років спеціалісти Центру мріяли про облаштування сенсорної кімнати для занять із сенсорного та пізнавального розвитку. Адже сенсорна кімната - це потужний інструмент для розширення і розвитку світогляду, стимулювання сенсорної чутливості та рухової активності, розвитку зорово-моторної координації дітей та корекції порушень в пізнавальній та емоційно-вольовій сферах. Нещодавно Центр почав облаштовувати сенсорну кімнату.

Заняття у сенсорній кімнаті, які проводять спеціалісти Центру задовольнять потребу дитини в усвідомленні себе, оточуючого предметного світу, забезпечують розвиток моторних, пізнавальних, сенсорних вмінь, формування особистісної саморегуляції, що в свою чергу, сприяє соціальній адаптації та життєвій компетентності дітей з функціональними обмеженнями. Окрім корекційно-розвивальної спрямованості заняття у сенсорній кімнаті дарують дітям позитивні емоції та гарний настрій!

 

 

Перейти до спискуВерсiя для друку