Головна  →  Новини  →  22 травня 2015

23 травня близько 200 школярів вийдуть на художній пленер, щоб намалювати краєвиди Києва

23 травня о 12:30 в Центральному парку культури і відпочинку біля естради Міського саду (Маріїнський парк) відбудеться дитячий творчий захід «Мистецька палітра Києва». Захід включатиме літній пленер і святковий концерт.

За інформацією Департаменту культури, до участі в літньому пленері планується залучити близько двохсот учнів дитячих художніх шкіл, художніх відділів дитячих шкіл мистецтв та художніх гуртків закладів культури Києва. Діти разом зі своїми викладачами зберуться просто неба, щоб зафіксувати в лініях та кольорах рідне місто: його природні ландшафти та пам’ятки архітектури, краєвиди Дніпра та паркові алеї, старовинні палаци та сучасні будинки.

Живопис на природі для учнів художніх шкіл, художніх відділів дитячих шкіл мистецтв та художніх гуртків закладів культури не є чимось екстраординарним, адже у річному плані роботи шкіл естетичного виховання передбачена літня практика на пленері.

Частиною заходу стане і святковий концерт, підготовлений учнями Київської дитячої школи мистецтв № 2 ім. М. Вериківського та Київської дитячої музичної школи № 7 ім. І Шамо. До концертної програми увійдуть виступи юних солістів та творчих колективів цих шкіл.

«Мистецька палітра Києва» має за мету підтримку талановитих дітей – учнів початкових спеціалізованих мистецьких навчальних закладів – та презентацію їхніх творчих робіт широкому глядацькому загалу. Проект започаткували два роки тому Департамент культури і Київський міський методичний центр закладів культури та навчальних закладів спільно з національними музеями та провідними закладами культури.

 

kievcity.gov.ua

Перейти до спискуВерсiя для друку