Головна  →  Новини  →  22 травня 2015

Служба у справах дітей Оболонської РДА інформує

Служба у справах дітей Оболонської районної в місті Києві державної адміністрації повідомляє, що з 18.05.2015 по 22.05.2015 працівниками Служби було проведено 20 обстежень умов проживання дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, а також обстеження проживання громадян, які бажають усиновити дитину, одного з батьків щодо доцільності позбавлення батьківських прав, визначення місця проживання дитини, участь у вихованні дитини.

Надано консультації 2 громадянам щодо усиновлення дитини встановлення опіки над дітьми-сиротами та дітьми, позбавлених батьківського піклування, проведено 6 профілактично-виховних бесід з батьками, які ухиляються від виконання батьківських умов проживання, а також дітьми, які опинились в складних життєвих обставинах, або перебувають у конфлікті з законом, опрацьовано 7 звернень громадян, надано 2 консультацій щодо відчуження майна право власності, або право користування яким мають діти.

Спеціалісти Служби, протягом тижня, взяли участь у 16 судових засіданнях, з них: 6 засідань щодо позбавлення батьків батьківських прав, 1 засідання по кримінальним справам, де обвинуваченими є неповнолітні, 7 засідань щодо захисту житлових та майнових прав дітей (за позовом одного з батьків), установ та організацій, усунення перешкод у спілкуванні з дитиною 1 засідання, визначення місця проживання 2 засідання, надання дозволу на виїзд дитини за кордон 1 засідання.

Спеціалістами служби у справах дітей протягом тижня здійснено 15 обстежень житлово-побутових умов проживання дітей Працівниками служби у справах дітей, спільно з центром соціальних служб для сім”ї, дітей та молоді, відділом кримінальної міліції у справах дітей проведено рейд “Діти вулиці” та перевірено 3 комп'ютерних клуби, дітей виявлено не було.

Головний спеціаліст відділу опіки та усиновлення ССД Мялковською О.Ф.. протягом 19-20 травня 2015 року було прийнято участь в тренінговому навчанні з питання особливостей роботи з дітьми-сиротами та дітьми, позбавленими батьківського піклування, а також кандидатами в сімейні форми виховання, яке проводила ССД КМДА.

Начальник відділу опіки та усиновлення Фетисова О.Ю. прийняла участь в навчанні за Програмою підготовки кандидатів у прийомні батьки та батьки-вихователі щодо виховання ВІЛ-інфікованих дітей, яке проходило в Київському міському центрі соціальних служби для сім”ї, дітей та молоді.

 

Перейти до спискуВерсiя для друку