Головна  →  Новини  →  21 листопада 2013

Подвір’я в Оболонському районі – найкраще в місті Києві

Подвір’я в Оболонському районі – найкраще в місті Києві

В одному з подвір’їв Оболонського району Києва біля житлового будинку №29 на вул. Маршала Тимошенка відбулося відкриття скульптури, подарованої переможцям конкурсу на кращий благоустрій подвір’я столиці. Ініціювалазмагання між небайдужими до своїх домівок газета «Вечірній Київ». Так, упродовж 5-ти місяців кияни надсилали до редакції газети фото облаштованих власноруч та за власний рахунок подвір’їв. Головними умовами конкурсу були креативність та особиста ініціатива мешканців будинків будь-якої форми власності. Серед близько сотні претендентів журі обрало трійку переможців.

Нагородження відбулося ще в жовтні, і мешканці трьох найкращих дворів отримали садові набори, а володар першого місця – будинок на вул. Маршала Тимошенка, 29 – встановлення скульптури «Вечірній Київ» від автора низки паркових скульптур на Пейзажній алеї, добре відомого «Їжачка в тумані» і багатьох інших Костянтина Скритуцького.

До цього часу назва та вигляд подарунку трималися в таємниці. Сьогодні ж біля найкращого будинку з’явилося сонечко, яке вкривається до сну. Сам автор творіння пояснив: «Сонечко приходить спати в найкраще подвір’я».

Привітали переможців конкурсу першийзаступник голови КМДА Анатолій Голубченко та представники районної влади - перший заступник голови Оболонської РДА Владислав Патрушев, заступники голови РДА Станіслав Москалевський та Петро Совенко. 

Анатолій Голубченко висловив підтримку таким заходам та закликав усіх мешканців долучатися до благоустрою столиці.  «Небайдужих та активних киян, які переймаються долею своїх двориків, багато. Київська влада готова їм допомагати в облаштуванні території та чекає нових ініціатив від мешканців», –зазначив він.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Перейти до спискуВерсiя для друку