Головна  →  Новини  →  27 травня 2015

На автомайданчику СШ №219 відбувся практичний урок з правил дорожнього руху

Днями, в навчальному закладі № 219, що в Оболонському районі, працівники столичної Державтоінспекції влаштували для учнів молодшої школи практичний урок з правил дорожнього руху, нагадали жести регулювальника та розповіли про свою роботу.

«Саме у такий спосіб ми вирішили нагадали діткам основні правила безпеки для пішоходів, - зазначає капітан міліції Катерина Вороніна. Маленьким учасникам дорожнього руху важливо не лише знати ази дорожньої грамоти, але і вміти орієнтуватися на дорозі - розбиратися в дорожніх знаках, сигналах регулювальника».

Практичний урок відбувся на автомайданчику, що розташований у дворі школи.  Учбове перехрестя у школі з'явилося три року тому, навесні, - пригадує директор школи Сергій Слесарев. І все це завдяки спільній ініціативі керівництва столичної ДАІ, управління освіти Оболонської райдержадміністрації та деяких громадських організацій.  Мрія дітей збулася і відтепер учні навчального закладу в ігровій формі вивчають основні правила дорожнього руху та безпечної поведінки на дорозі. Тут усе, як на справжній дорозі, тільки в мініатюрі: перехрестя, пішохідні переходи, розмітка і дорожні знаки». Насамкінець зустрічі інспектори побажали школярам безпечних канікул та подарували тематичні книжки.

Як зазначає начальник управління Державтоінспекції Ігор Півненко - профілактика дитячого дорожньо-транспортного травматизму є одним із пріоритетних напрямків роботи служби. Дітей змалечку потрібно привчати до належної поведінки на дорозі, тому і автомістечко було створене саме для того, аби школярі змогли на практиці засвоювати дорожню грамоту і приймати правильне рішення. Звичайно ж, отримані знання допоможуть їм бути зразковими учасниками дорожнього руху. І завдяки цьому діти не потраплятимуть під колеса транспорту.

Прикро, але лише за 4 місяці 2015 року на столичних автошляхах сталося 48 дорожньо-транспортних пригод за участю дітей. Загалом, одна дитина загинула та  51 - отримали травми. У переважній більшості випадків, діти травмувалися з вини дорослих. Адже, з початку року, тільки у 9 випадках діти з власної вини потрапили в ДТП.

Державтоінспекція вкотре звертається до водіїв із проханням бути уважними та обережними під час керування автомобілем, не забувати, що зараз на передодні канікул на вулицях стало значно більше дітей. Наближаючись до пішохідних переходів - зменшуйте швидкість, під час руху не користуйтеся мобільним телефоном. 

1
2
3
 

 

Перейти до спискуВерсiя для друку