Головна  →  Новини  →  29 травня 2015

Літературно–художній вернісаж «Перлина чиста, озер намисто – моя ти рідна Оболонь» у бібліотеці № 129 для дітей

Кожна держава має міста, що стали національним символом, своєрідною візитною карткою країни. Таким містом для України є Київ. З давніх давен він є центром культури, науки, освіти світового значення. За висновками ООН Київ визнаний однією з найкращих столиць Європи та світу.

Чимала заслуга в цьому належить Оболонському району, який за своїм природним оточенням, сучасною архітектурою та плануванням став однією з окрас столиці нашої держави. Новенькі висотні будинки, шикарна Оболонська набережна, кілька торгово-розважальних центрів і кінотеатрів – на Оболоні зараз можна знайти все, чого душа забажає. Але хто знає про те, що для створення району з Дніпра намивали пісок? А до 2001 року він називався Мінським, як знак вшанування наших сусідів – Білорусів…

Про все це можна було дізнатися, завітавши 21 травня 2015 року до бібліотеки № 129 для дітей на літературно-художній вернісаж «Перлина чиста, озер намисто – моя ти рідна Оболонь», присвячений 40-річчу Оболонського району.

Слід сказати, що живописні куточки Оболонського району завжди притягували до себе людей творчої вдачі: художників, поетів та письменників. Тому читачі бібліотеки та учні ЗОШ № 256 змогли ознайомитися не тільки з історією будівництва району, легендами Оболоні, а також із творчістю письменників–оболонців.

 

 

 

Оболонському району - 40 років - Вечерний Киев     

Перейти до спискуВерсiя для друку