Головна  →  Новини  →  29 травня 2015

Концерт «Очі війни» в бібліотеці ім. О.С. Пушкіна

27 травня 2015 року до Центральної публічної районної бібліотеки ім. О.С. Пушкіна завітали друзі-актори театру «Провесінь» - учні старших класів школи №239 під керівництвом їх педагога Аліни Олександрівни, щоб представити читачам бібліотеки концертну програму «Очі війни» - сильну, емоційну та дуже чуйну.

На урочистий захід завітав і особливий, почесний гість – лейтенант Ярослав Черненко, командир взводу батальйону ім. Кульчицького, мужній воїн, що нині захищає нашу країну.

Щороку в травні ми святкуємо День Перемоги і вшановуємо пам'ять жертв страшної війни 1939-1945 років, яка отримала назву Другої світової, адже вона принесла горе багатьом народам світу. Українському народові ця перемога дісталася надзвичайно високою ціною, тож ми з болем у серці вшановуємо усіх тих, хто віддав своє життя за перемогу, згадуємо із невимовною вдячністю тих, хто пройшов усі труднощі та повернувся з перемогою, хто працював у тилу, наближаючи мирне життя, долаючи голод та часи страшного лихоліття.

Концерт «Очі війни» присвячений усім тим, хто боровся із нацистськими окупантами, хто сприяв вигнанню ворога з нашої землі - нашим ветеранам та усім нинішнім захисникам нашої Вітчизни, що нині боронять Україну від нової навали. Вистава вийшла особливо емоційною та надривною й тому, що через нинішні події на Сході України у зоні проведення АТО, нині з’являється нове покоління ветеранів, зовсім молодих людей, яким так саме, як і їх предкам випало на долю боронити свою землю. Нещодавно жодна людина не змогла б і помислити, що знову доведеться відстоювати кордони нашої держави, захищати її зі зброєю, але це випробування гуртує наш народ, який тепер новими очами споглядає бойове минуле, краще розуміє наших дідів та прадідів, що відстояли Україну від нацистів у сорокові роки минулого століття.

Усі юні актори театру «Провесінь» надзвичайно талановито та натхненно виконували чуйні, пронизливі вірші та інсценування на воєнну тематику, авторські твори присвячені миру, пісні, прекрасні соло на скрипці та фортепіано. У кожному виступі присутні чули прагнення миру, біль та сум за загиблими героями, палку віру в те, що Бог допоможе нашому народові пройти достойно важкі випробування та подарує Мир і спокій нашій країні. У багатьох присутніх на очах з’являлися сльози, адже пам'ять про минуле лихоліття тепер зв’язана з сумними подіями на Сході.

Тож зрозуміло, що особлива увага усіх присутніх була прикута до почесного гостя, шановного пана Ярослава, з яким і діти, й дорослі змогли поспілкуватися після завершення концерту, висловити вдячність та найкращі побажання. Колектив бібліотеки вручив нашому захисникові символічні подарунки, передав привітання від волонтерів та усіх небайдужих людей.

Захід проходив у особливій урочистій та дуже зворушливій атмосфері, організатори вдячні усім його учасникам, почесним гостям та театру «Провесінь» за незабутні враження та душевне тепло.

 

 

 

 

 

 

 

 

Перейти до спискуВерсiя для друку