Головна  →  Новини  →  30 липня 2015

На базі Оболонського району було проведено навчання цивільного захисту

Відповідно до «Плану основних заходів цивільного захисту міста Києва на 2015 рік» 24 липня 2015 року на базі Оболонського району було проведено навчання цивільного захисту на тему: «Дії органів управління і сил цивільного захисту під час реагування на надзвичайну ситуацію техногенного характеру та ліквідація її наслідків на хімічно-небезпечному об’єкті (Дніпровській водопровідній станції)».

Основними учбовими цілями на навчанні було:

- перевірити повноту і реальність Плану реагування органів управління і сил цивільного захисту Оболонського району м. Києва з організації заходів по ліквідації аварії на хімічно-небезпечному об’єкті;

- визначити рівень готовності органів управління та сил цивільного захисту району до виконання завдань за призначенням;

- вдосконалити навички особового складу органів управління та сил цивільного захисту району з організації роботи під час реагування на надзвичайну ситуацію техногенного характеру та ліквідація її наслідків.

Навчання розпочалося о 08.00 з отримання ввідної черговим Оболонської районної в місті Києві державної адміністрації, що на Дніпровській водопровідній станції стався вилив сильнодіючої отруйної речовини – хлору.

За короткій термін було проведено оповіщення керівного складу районної адміністрації та керівників комунальних підприємств, що були задіяні в навчаннях.

О 10:00 в великому актовому залі під керівництвом заступника голови Київської міської державної адміністрації Пантелеєва П.О. розпочалось засідання на якому були присутні:

- керівний склад управлінь, служб та організацій Оболонського району;

- представники ГУ ДСНС України у місті Києві;

- керівництво управління з питань надзвичайних ситуацій Департаменту міського благоустрою та збереження природного середовища Київської міської державної адміністрації.

Під час засідання було відпрацьовано рішення керівника районної ланки територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту на ліквідацію надзвичайної ситуації техногенного характеру місцевого рівня.

По закінченню засідання голова Оболонської районної в місті Києві державної адміністрації Цибульщак О.Л. запросив учасників навчань переїхати до учбового місця № 1, на якому було продемонстровано організацію роботи збірного евакуаційного пункту (ЗЕП) № 505, що згідно Плану евакуації розміщується в середній школі № 225.

Учбовим місцем № 2 було визначено приміщення диспетчера Дніпровської водопровідної станції, на якому учасникам навчань було продемонстровано першочергові дії по ліквідації наслідків надзвичайної аварії.

3 взвод гірничо-рятувального підрозділу мобільного рятувального центру на учбовому місці № 3 продемонстрував дії по розвідці та ліквідації виливу хлору.

Порядок надання першої медичної допомоги  показав підрозділ «Медицини катастроф».

Навчання було закінчено пресконференцією яка відбулася біля видаткового складу хлору на якому умовно трапилася технологічна аварія.

ПЕРЕГЛЯД  ФОТО

Перейти до спискуВерсiя для друку