Головна  →  Новини  →  19 серпня 2015

До уваги платників податку на додану вартість! Набрали чинності законодавчі зміни в обрахунку частки

Оболонська ДПІ інформує, що з 29 липня 2015 року набрали чинності зміни, внесені Законом України від 16.07.2015р. № 643-VIII до статті 199 Податкового кодексу України, якою визначені правила розподілу податкового кредиту по ПДВ у разі, якщо придбані або виготовлені товари, послуги чи основні засоби одночасно використовуються в оподатковуваних та пільгових операціях.

Встановлено, що в Єдиному реєстрі податкових накладних у термін не пізніше останнього дня звітного (податкового) періоду платники мають зареєструвати зведену податкову накладну на загальну суму частки сплаченого (нарахованого) податку під час їх придбання або виготовлення, яка відповідає частці використання таких товарів/послуг, необоротних активів в неоподатковуваних операціях.

Внаслідок виключення другого абзацу із пункту 199.4 статті 199 Податкового кодексу України, скасовано обов’язок платників у проведенні перерахунку частки використання необоротних активів в оподатковуваних операціях за підсумками одного, двох і трьох календарних років, що настають за роком, в якому вони почали використовуватися.

 

ДПІ в Оболонському районі ГУ ДФС у м. Києві

 

Перейти до спискуВерсiя для друку