Головна  →  Новини  →  26 серпня 2015

До уваги власників домашніх тварин!

Управління житлово-комунального господарства нагадує власникам домашніх тварин про Правила утримання собак і котів в м. Києві.

Ці Правила затверджені рішенням Київської міської ради від 25.10.2007 №1079/3912 і поширюються на підприємства, установи, організації, а також на юридичних та фізичних осіб, що утримують собак і котів на території м. Києва. 

Звертаємо увагу на необхідність виконання власниками домашніх тварин наступних правил:

- власники собак і котів забезпечують дотримання санітарно-гігієнічних норм та громадського порядку (п. 3.4. Правил);

- виводити собак за межі квартири, території подвір’я дозволяється лише на повідку з прикріпленим до нашийника особистим номерним знаком, а потенційно небезпечних собак та собак, що визнані небезпечними, обов’язково на короткому повідку (не більше 1,2 м) і в наморднику  (п. 5.5. Правил);

- особа, яка супроводжує собаку чи кота зобов’язана прибирати екскременти за своїми тваринами в під’їздах багатоквартирних будинків, сходах, ліфтах та інших місцях загального користування (крім власників собак-поводирів)  (пункт 5.6.).

Одночасно інформуємо, що за статтею 152 Кодексу України про адміністративні правопорушення -  порушення норм і правил у сфері благоустрою, тягнуть за собою накладення штрафу на громадян від двадцяти до вісімдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб, громадян - суб'єктів підприємницької діяльності - від п'ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Перейти до спискуВерсiя для друку