Головна  →  Новини  →  28 серпня 2015

СЕС констатує відсутність забруднення повітря через тління торф’яників на Київщині

У зв’язку з тлінням торф’яних полів на Київщині, у столиці підвищено контроль за ситуацією із можливим забрудненням повітря. Проведено лабораторні дослідження в близько 20 контрольних точках міста Києва. Результати фіксують покращення ситуації і відсутність місць, де перевищено рівень забруднення через торф’яні пожежі. Про це повідомляє головне управління Державної санітарно-епідеміологічної служби в місті Києві. Лабораторні дослідження здійснені ДУ «Київський міський лабораторний центр держсанепідслужби України».

Водночас міські служби допомагають локалізувати пожежу.

«Місто за можливості допомагає області в боротьбі з тлінням торф’яників. Ми надали пожежникам паливо для машин. Наші рятувальники перебувають на місцях тління і вдень, і вночі, міська СЕС постійно тримає на контролі стан повітря в місті», – заявив заступник голови Київської міської державної адміністрації Петро Пантелеєв, повернувшись із місця пожежі.

Із профілактичною метою, у разі зміни напрямку вітру, фахівці все ж рекомендують зачиняти вікна вдень, провітрювати приміщення у вечірній і нічний час. Обмежити прогулянки дітей, а в разі необхідності, використовувати вологі пов’язки для захисту органів дихання та частіше робити вологе прибирання.

Ознайомитись із останніми показниками проб повітря громадяни можуть на офіційному сайті Державної санітарно-епідеміологічної служби Київської області.

kievcity.gov.ua

Перейти до спискуВерсiя для друку