Головна  →  Новини  →  31 серпня 2015

Відбулося урочисте відкриття та відзначення 110-ої річниці київського фунікулера

29 серпня об 11:00 після проведення регламентних робіт із виконання капітального ремонту окремих вузлів фунікулера відбулося урочисте відкриття та офіційне відзначення 110-ої річниці київського фунікулера. Про це повідомили у КП «Київпастранс».

Київський фунікулер експлуатується з 1905 року. За цей час на ньому тричі здійснювали докорінну реконструкцію – у 1928, 1958 та 1984 роках.

Під час ремонтних робіт було повністю оновлено концепцію зовнішнього вигляду вагонів, салони (місця для сидіння, внутрішню обшивку, двері), відділення оператора та вузлів фунікулера (коліс, гальм, тягового приводу, керування, зв’язку та сигналізації).

Згідно з правилами будови, утримання та огляду похилих рейко-канатних підйомників (фунікулерів), спеціалісти Держгірпромнагляду України провели інспекцію та надали дозвіл на експлуатацію фунікулера на наступний рік.

На станціях та у вагонах фунікулера під час проведення робіт встановлено Wi-Fi. Також відтепер у київському фунікулері кияни та гості міста зможуть сплачувати за проїзд карткою або платіжним пристроєм із безконтактною технологією.

Зазначимо, що з 29 серпня розпочинається акція «Розшифруй код фунікулера та отримай свій щасливий проїзний квиток» на офіційній сторінці комунального підприємства «Київпастранс» у соціальній мережі Facebook https://www.facebook.com/Kyivpastrans?_rdr. Серед учасників будуть розіграні 110 проїзних квитків на проїзд у наземному транспорті на жовтень. Акція діє з 29 серпня до 24 вересня. Оголошення переможців відбудеться 25 вересня.

kievcity.gov.ua

Перейти до спискуВерсiя для друку