Головна  →  Новини  →  31 серпня 2015

Віталій Кличко оголосив старт конкурсу есе для молоді «Чому Україні потрібна нова Конституція?»

Київський міський голова Віталій Кличко оголосив про початок проведення Всеукраїнського конкурсу есе «Чому Україні потрібна нова Конституція?»

«Ми оголошуємо Всеукраїнський конкурс есе «Чому Україні потрібна нова Конституція?» Мета цього конкурсу – знайти талановитих розумних та креативних молодих людей, які в майбутньому стануть лідерами в різних сферах суспільства та приноситимуть користь Україні. Дати молодим українцям можливість висловити свою думку, своє бачення, як має змінюватися наша країна», – зазначив Віталій Кличко.

Він розповів, що в конкурсі братимуть участь старшокласники та студенти. Перевірятиме роботи журі, представлене провідними фахівцями з України та США. Підбиття підсумків конкурсу відбудеться наприкінці вересня, а нагородження – на початку жовтня.

За результатами фіналу конкурсу журі вибере переможців у кожній із двох вікових категорій: учнів і студентів. За перше місце вони отримають по 44 тисячі грн. За друге – по 22 тисячі грн, за третє – по 2 200 грн. Найкращі роботи опублікують у збірці, яка стане відображенням думок молоді і підказкою владі в процесі підготовки нової редакції Конституції.

«Цей конкурс дасть змогу небайдужим українцям відчути себе причетними до змін, які вони хочуть бачити в Україні», – резюмував мер Києва.

Організатор проекту – Громадська Спілка «Наше Право». Проект здійснюється за підтримки Київської міської державної адміністрації, International Republican Institute (IRI), Американської Пасторської Мережі, Фонду Кличко, Київської Школи Економіки, Комітету відкритої демократії, Асоціації християн-юристів, Української Міжцерквоної Ради, Інституту «Генезис», Громадського руху «ЧЕСНО», Новомедіа, Громадської Організації «Я залишаюсь» та Громадської Організації «Сила Людей».

kievcity.gov.ua

Перейти до спискуВерсiя для друку