КМДА Київська міська державна адміністрація


1 жовтня 2015

Збережемо своє житло від пожеж!!!

Шановні громадяни!

 Управління з надзвичайних ситуацій у Оболонському районі ГУ ДСНС України у м. Києві стурбоване ситуацією, яка склалася в районі, з виникненням пожеж у житловому секторі,  особливо, з горінням сміття на відкритих територіях, в сміттєзбірниках, сходових клітинах та підвальних приміщеннях житлових будинків. З початку 2015 року на території Оболонського району міста Києва, виникло 483 пожежі, з них 70 % в житловому секторі. На пожежах  загинуло  5  осіб. Стан, який склався, свідчить про наявність проблем в протипожежному захисті житлового сектору.

В зв’язку з цим, Управління з надзвичайних ситуацій у Оболонському районі ГУ ДСНС України у м. Києві закликає громадян не нехтувати правилами та рекомендаціями щодо протипожежного захисту власних осель особливо з настанням осінньо-зимового періоду.  Щоб зберегти свої домівки та себе від лиха, пам’ятайте та завжди виконуйте правила пожежної безпеки:

-на випадок загоряння з метою запобігання швидкому розповсюдженню вогню тримайте вдома вогнегасник;

- слідкуйте за справністю електропроводки та електроприладів;

- виходячи з дому вимикайте все обладнання та енергоносії;

- не допускайте перегрівання та перевантаження електрообладнання;

- не перенапружуйте електромережу, слідкуйте, щоб в одну розетку не було включено більше ніж допустима кількість електроприладів;

- не допускайте експлуатацію електрообладнання з пошкодженою ізоляцією;

- виховуйте у дітей обережне поводження з відкритим вогнем та його джерелами;

- не доручайте дітям стежити та не дозволяйте дітям користуватися електричними нагрівальними приладами;

- суворо забороняйте дітям бавитися з вогнем, ховайте від них сірники, а також не залишайте їх на самоті з потенційно небезпечними приладами.

 Більшість власників приватних будинків просто не уявляють своє життя без каміна або печі. Довірте установку цих пожежонебезпечних пристроїв спеціалісту, що знається на своїй справі. Користуйтеся каміном і піччю вкрай обережно, дотримуючись усіх правил техніки безпеки:

- не залишайте розтоплену піч без догляду;

- ні за яких умов не розтоплюйте печі бензином, гасом або іншими подібними рідинами;

- не залишайте на нагрітих частинах печі або каміна легкозаймисті предмети або рідини.

 

 Пам'ятайте!!!

 Запобігти розповсюдженню пожежі та звести можливі збитки до мінімуму в результаті спалаху вдома ви зможете тільки завдяки завчасній турботі про збереження свого житла від пожежі. Захистити своє житло від загоряння можна тільки у випадку неухильного дотримання господарями приватних осель правил пожежної безпеки. Отже, щоб лихо не прийшло до вашої оселі, зробіть своєчасні висновки і будьте уважними та обережними. Не паліть в ліжку, слідкуйте за станом приладів опалення, електрообігрівачів та дотримуйтесь протипожежних правил під час користування ними.

  

Бережіть свої оселі від вогню!

Управління з надзвичайних ситуацій

у Оболонському районі ГУ ДСНС України у м. Києві.

 

 



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.