Головна  →  Новини  →  2 жовтня 2015

Представники Місії зі спостереження за місцевими виборами в Україні відвідати Оболонський район з робочим візитом

Бюро демократичних інститутів та прав людини ОБСЄ (ОБСЄ/БДШЛ) 10 вересня 2015 року відкрило Місію зі спостереження за місцевими виборами в Україні, що відбудуться 25 жовтня 2015 року. Місію було відкрито на запрошення Міністерства закордонних справ України.

Місію очолює Тана де Зулуета, до її складу входять 16 експертів, які працюватимуть у головному офісі в Києві, та 80 довгострокових спостерігачів, які здійснюватимуть роботу на території всієї країни. Крім цього, ОБСЄ/БДІПЛ також запросила 600 короткострокових спостерігачів для відстеження перебігу подій у день голосування. Це вже дванадцята Місія зі спостереження за виборами, яку ОБСЄ/БДІПЛ надіслало до України, починаючи з 1996 року.

З метою ознайомлення з процесом підготовки до виборів мера міста Києва та депутатів Київради представники Місії – довгострокові спостерігачі Іб Хансен та Норма Де Ла Круз - завітали до Оболонської райдержадміністрації та Оболонської у м.Києві виборчої комісії.

Голова райдержадміністрації Олександр Цибульщак та керівник апарату Петро Совенко ознайомили  міжнародних спостерігачів з ходом підготовки до місцевих виборів в Оболонському районі, перебігом виборчої кампанії на території району, роботою відділу ведення Державного реєстру виборців.

Як повідомили почесні гості, представниками Місії буде оцінюватись весь виборчий процес з точки зору його відповідності зобов'язанням ОБСЄ та іншим міжнародним стандартам демократичних виборів, а також положенням національного законодавства. Вони аналізуватимуть та спостерігатимуть за процесами у сфері виборчого законодавства та його застосування, роботою органів, відповідальних за управління виборчим процесом, відповідних органів влади, перебігом виборчої кампанії, висвітленням процесу у ЗМ1 та розв'язанням виборчих спорів. У день голосування спостерігачі Місії будуть присутні під час відкриття виборчих дільниць, голосування, підрахунку голосів та встановлення результатів на всіх рівнях.

Олександр Цибульщак подякував представникам ОБСЄ та висловив надію на співпрацю, направлену на забезпечення прозорих та чесних виборів в Україні.

 

 

 

Перейти до спискуВерсiя для друку