Головна  →  Новини  →  5 жовтня 2015

Столичні рятувальники отримали від німецького уряду два нові авто швидкої допомоги

Рятувальники київського гарнізону Державної служби з питань надзвичайних ситуацій отримали два автомобілі швидкої допомоги. Авто надані Урядом Німеччини за сприяння організації Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH. Загалом Україна отримала у подарунок від німецької сторони 12 автомобілів, частина з яких буде спрямована на територію Луганської, Донецької та інших областей.

Церемонія передачі авто відбулася на території 25 Державної пожежно-рятувальної частини в Оболонському районі м. Києва. Участь у заході взяли Віце-прем’єр-міністр України – Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Зубко, Державний секретар Федерального Міністерства економічного співробітництва і розвитку Доктор Фрідріх Кітчельт, Голова ДСНС України Микола Чечоткін, заступник Міністра внутрішніх справ України з питань європейської інтеграції Тігран Авакян, заступник Голови КМДА Петро Пантелеєв та представники GIZ.

Заступник голови КМДА Петро Пантелеєв зазначив, що міська влада Києва та особисто мер Віталій Кличко надзвичайно цінують підтримку та допомогу, які сьогодні проявляє уряд Німеччини.

«Попри скрутний час, який переживає столиця, існує низка пріоритетних напрямків, які завжди повинні бути забезпечені необхідними ресурсами та бути у фокусі влади. Таким пріоритетом є безпека киян. На рівні міста прийнято рішення подбати про збільшення рівня оснащення та забезпеченості наших рятувальників. І ми особливо вдячні німецькій стороні, що столичний гарнізон ДСНС отримав у розпорядження нові автівки швидкої допомоги, оснащені за всіма вимогами, це значна допомога для нас», – заявив Петро Пантелеєв.

У свою чергу, Державний секретар Федерального Міністерства економічного співробітництва і розвитку Доктор Фрідріх Кітчельт зазначив, що уряд Німеччини й надалі продовжуватиме співпрацю з Україною у напрямку надання технічної та консультаційної допомоги як рятувальникам, так і внутрішньо переміщеним особам.

 

 

Перейти до спискуВерсiя для друку